FALAFELBAR BRENGT MEER VEGAN NAAR TILBURG

falafel
In Tilburg opent vandaag (dinsdag) om 12:00 uur De Falafelbar voor het eerst haar deuren voor het publiek, maar nog niet fysiek. Dat zegt Jeffrey Raimond tegen Vegan Business. Vanaf de Spoorlaan hopen ze hiermee een waardevolle toevoeging te zijn aan het huidige foodaanbod in onze stad "er is al veel te krijgen, maar goede falafel was nog wat onderbelicht."

Voor ieder die dagelijks al veganistisch eet, maar ook voor degene die niet persé iedere dag een groot stuk vlees op zijn bord hoeft en daarom graag een uitstapjes maakt. Een broodje bal, maar dan anders. Comfort food, maar wel met een stukje bewustzijn. “Eten verbindt, zeker in een tijd waarin we anders moeten leven en ondernemen. Met De Falafelbar inspireren we mensen om een keer vlees en vis van het menu te schrappen en te genieten van fast comfortfood.” Raimond wil met simpele ingrediënten toch heel smaakvol koken.

De Falafelbar werkt met producten van lokale ondernemers. “Het is een uitdaging om duurzaam te zijn en het milieu op nummer één te zetten. Dat was ook onze gedachtegang achter De Falafelbar. Door een concept te ontwikkelen dat volledig vegan is, spelen we in op die duurzaamheid.” En hoewel Tilburg een groot aanbod aan eten heeft, bleek falafel sterk onderbelicht volgens Raimond, welke ook de founder is van BOA’s. Een bezorgrestaurant wat zich focust op steambuns, veelal juist met een flinke portie vlees.

Ze hebben zich voor De Falafelbar laten inspireren door de Arabische cultuur “we gebruiken handgerold brood van de Arabische bakker, ook wel bekend als mamabrood. Moeders uit het Midden-Oosten maken dit elke dag voor hun gezin. Het gaat ons om het gevoel dat je van eten krijgt. Onze gerechten zijn speciaal voor als je jezelf wilt verwennen.” Naast een broodje falafel zal er ook gefrituurd pitabrood met dip te bestellen zijn. Hoewel het concept volledig vegan is, garanderen ze: iedereen gaat dit lekker vinden.

Helemaal van een leien dakje gingen de voorbereidingen voor de Falafelbar niet, rond 27 april hadden ze al open willen zijn. En binnenkort zullen ze ook hun plekje in BANK15 moeten verlaten, welke nu alleen open is voor bezorgen en afhalen. “Maar zodra ons nieuwe pand af is, kunnen wij ook gasten ontvangen”, aldus Raimond. “Hier kunnen we echter nog geen datum aan hangen.”

Bron: Vegan Business 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.