FESTIVAL DE OPENING: DE START VAN HET CULTURELE SEIZOEN WORDT IN TILBURG GROOTS GEVIERD

5d5a5cdfb0adc
Op zaterdag 7 en zondag 8 september vieren we in Tilburg de start van een nieuw cultureel seizoen met een grandioos tweedaags festival” “De Opening”! Op twee buitenpodia aan de Schouwburgring en op twintig locaties in de binnenstad van Tilburg laten de theaters, de culturele organisaties en horecaondernemers voorproefjes zien van wat dit seizoen allemaal te zien zal zijn.

Alle podia doen mee: Cinecitta, Theaters Tilburg, de Nieuwe Vorst, De Boemel, de LocHal, Hall of Fame, Paradox, Factorium, Café Bolle, De Vos en de Craen, Little Devil en tal van andere culturele locaties in de binnenstad.

Circus, urban dance, popmuziek, moderne dans, film, cursussen, opera, klassieke muziek en volkszang. De Opening laat je álles zien! Professionals van internationale allure en plaatselijke grootheden delen het podium.  Bijna alle optredens zijn gratis te bezoeken. Het hart van het festival is aan de Schouwburgring; voor de ingang van de schouwburg en de concertzaal verrijzen twee toffe podia, waar op zaterdagmiddag en zondagmiddag een afwisselend muzikaal programma te zien is. Vanaf het festivalterrein is de weg naar de verschillende podia in de stad makkelijk te vinden, zeker met de hulp van de “levende wegwijzers”, studenten van de opleiding artiest van ROC Tilburg.

Op het festivalterrein vind je ook stadsstrand BEACHY met een eigen programma, én heerlijke snacks en drankjes, die vanuit drie foodtrucks worden geserveerd. Geniet van de muziek en de acts vanaf het grote terras en pik die laatste mooie zomerdagen mee tijdens De Opening!

Op het programma staan onder andere: Joel Domingos, Julian Schneeman’s CARAVAN, The HustleKidz, Musical Factory, De BenT, Operakoor Tilburg, Prima Donna’s, De Dave Warmerdam Band, Cal Courtney, Knot Kollektiv, Tuff Enuff, Het Zuidelijk Toneel, stadscomponist Anthony Fiumara, The Elvis Presley Roadshow, AkoorT, Volkszanger Junior, DansBrabant, Pink Wine en Eric van der Westen’s EW-5.

Het volledige programma overzicht kun je hier downloaden en printen.

De Opening wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Tilburg en Binnenstad Management Tilburg. (BMT) Aan de Opening werken mee:  Horecaondernemers binnenstad, Theater De Boemel, Stichting Beiaard Tilburg, ContourdeTwern, Theater de Nieuwe Vorst, Theaters Tilburg, Factorium, Stadstrand Beachy, ROC Tilburg,  MusicHub Brabant, Bibliotheek Midden Brabant, Paradox, Cinecitta, LocHal, Hall of Fame, Art-Fact, Ateliers Tilburg.  De Opening wordt geproduceerd door  MontoPinto, Laszlo Gimenez, Loes Hermans, Toffey, Bram Reiniers & Paul Cornelissen.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.