FIVE GUYS TILBURG GEOPEND

De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys is vanaf vandaag geopend in Tilburg. Het familiebedrijf stamt uit 1986 en heeft inmiddels de fastfoodindustrie veroverd met wel 1600 vestigingen wereldwijd. De deuren gaan om 11:00 uur open voor het publiek. Te vroeg voor een vette hap? Voor TilBURGERS niet. Onze stad is intussen een waar burgerwalhalla geworden met o.a. Burger King, McDonald’s, Burger Business en nu dus ook Five Guys.

Bestelling nummer 2 was voor ons Lon

Twee verdiepingen met meer dan genoeg zitplaatsen voor alle fastfood liefhebbers. Beneden aan de counter kun je je bestelling doorgeven. Naast hamburgers zijn er ook milkshakes, hotdogs en sandwiches te bestellen. Ook staan er twee Coca Cola Freestyle apparaten, met ruim 100 smaken zodat jij je eigen drankje kan schenken en zelf frisdranken kan combineren.

We spraken Brand en Marketing directeur Joel Bearden over de Amerikaanse fastfoodketen. “Pak tijdens het wachten wat pinda’s, die zijn gratis! Leuk verhaal; omdat alles vers wordt bereid is de wachttijd voor een burger rond de 6 á 7 minuten. Om te voorkomen dat mensen blijven staan en een beetje voor zich uit gaan staren hebben ze bij Five Guys gratis pinda’s liggen. Om de klanten als het ware een beetje af te leiden.”

“Five Guys is de afgelopen jaren flink gegroeid, we hebben wel 1600 vestigingen over de hele wereld. We hebben een simpel menu, dit omdat we voor kwaliteit gaan, niet kwantiteit. Alles wat hier geserveerd wordt is vers, afgezien van de augurken.” En de kwaliteit wordt streng gecontroleerd door het Five Guys team. De ochtend van de opening zijn vertegenwoordigers van de keten van over de hele wereld aanwezig om de burgers en frites te testen. De Tilburgse burgers worden goedgekeurd! “Je moet ook echt een milkshake proberen.” glundert Joel, “Mijn favoriete is: pindakaas, salted caramel, chocolade en bacon.” Wat bacon?! Jazeker! Joel bestelt er een voor ons, met slagroom natuurlijk, want we zijn hier niet om op ons dieet te letten. En we kunnen deze shake ten zeerste aanraden, dus onthoud goed: pindakaas, chocolade, salted caramel, slagroom en bacon.

Five Guys is geopend in het voormalige Mango-pand aan het Pieter Vreedeplein. De Amerikaanse ketens weten Tilburg de laatste tijd in grote getallen te vinden. Met Five Guys, Baskin Robbins en Dunkin’ Donuts wordt het Pieter Vreedeplein een waar Amerikaans fastfood Walhalla.

Dat Tilburg niet vies is van hamburgers is te zien aan het aantal restaurants wat er in een korte tijd bij is gekomen. Zo hebben in het centrum alleen al Johnny’s Burgers, Burger Business, World Burger, McDonald’s, Thrill Grill, Starburger, Burger Company, Broodje Jantje en de onlangs geopende Burger King zitten. Vanaf vandaag kan Five Guys aan dat rijtje worden toegevoegd.

Zal Five Guys sterk genoeg zijn om te overleven in deze burgeroorlog? Five Guys is iedere dag geopend van 11:00 uur tot 22:00 uur.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.