FREMDKÖRPER: UNDERGROUND CLUB EVENT IN CLUB SMEDERIJ

fremdkorper
Wilde en kleurrijke kostuums. Onvergetelijke performances. Gave belichting en visuals. Een geweldige vertoning van dans, muziek en opmaak. Simpel gezegd een avond gevuld met een niet te beschrijven sfeer die je lang bij zal blijven. Ik heb het over het clubevenement Fremdkörper wat voor de 5de keer terug komt naar Tilburg en ook dit jaar weer mensen omver zal blazen.

Fremdkörper is een clubevenement georganiseerd vanuit de Hogeschool voor de Kunsten waarin vier dingen centraal staan: Muziek verzorgt door de Rockacademie, performances door de Dans- en Circus academie, visuals en aankleding van ArtCoDe, en pure gezelligheid vanuit de mensen zelf. Het feest wat voorgaande jaren een groot succes was is dit jaar weer terug met een totaal nieuwe thema wat ook weer een totaal nieuw gevoel mee zal geven. Dit thema is dit jaar Witte donderdag. En wat een verrassing dat het feest op Witte donderdag valt (18 april). Heb je het niet bepaald op religie of ben je gelovig tot op het bot? Het maakt niet uit. Fremdkörper maakt geen onderscheid en houdt het voor iedereen gezellig.

De visuals zijn zoals ieder jaar weer verzorgd door de studie ArtCoDe die wekenlang alleen maar achter hun laptop hebben gezeten met de mindset om iedereen omver te blazen met beelden die op het feest worden weergeven. En van wat is vrijgegeven op hun sociale media kunnen we zeggen dat dat zeker gaat lukken. Daarbovenop is de gehele opmaak ook door ArtCoDe gedaan. Denk aan props, kostuums van studenten, posters en beelden, en alles daaromheen.

De dans staat natuurlijk centraal tijdens de avond. Zijn het niet de bezoekers, dan zijn het de mensen van de Dans- en Circusacademie die laten zien hoe het moet. Over de hele avond zijn performances verspreid die de studenten wekenlang tot diep in de nacht hebben voorbereid. Ook weer van wat de sociale media heeft laten zien kunnen we verwachten dat de performances zoals nooit tevoren vertoont zullen worden.

En wat is een feest zonder muziek? Daar hebben we gelukkig ook een studie voor. De twee studenten Corren Cavini en Jaro hebben ook weer nachtenlang in hun studio’s gezeten om nummer te produceren voor de feestavond. Maar deze worden niet alleen door henzelf gedraaid. Hiervoor is de diskjockey Supernature Soundsystem voor geregeld. Wellicht bekend van feesten als Lowlands. Dat zegt al genoeg over hoe deze avond zal lopen.

En nu het belangrijkste. Hoeveel ben je kwijt voor een avond als deze? De kaarten zijn voor studenten van Fontys 5 euro. De standard tickets zijn 8 euro. En deurtickets zullen 10 euro worden. Een extra reden om nu meteen te bestellen! Tot dan!

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.