GOED NIEUWS! ‘T BOEKETJE BLIJFT OP HET PIETER VREEDEPLEIN

“Geweldig nieuws!”, zo klinkt het uit de mond van de medewerkers van ‘T Boeketje. Een bloemenzaak die de harten van alle Tilburgers doet smelten. Al 50 jaar een begrip in het centrum van Tilburg en bijna moesten we haar missen, maar nu mag ‘T Boeketje tóch blijven op het Pieter Vreedeplein.

Na 50 jaar gevestigd te zijn op het Pieter Vreedeplein moest ‘T Boeketje een andere locatie gaan zoeken. Vele andere Tilburgers waren het hier niet mee eens. “Het is heel mooi dat er zoveel mensen op gereageerd hebben”, vertelt een medewerker van ‘T Boeketje. Met heel veel steun, hard werken en een beetje hoop is het nu toch tot het besluit gekomen dat ‘T Boeketje mag blijven op het Piet Vreedeplein. “We hebben hier een jaar voor gestreden”, vertelt de medewerker.

“Als het aan ons ligt blijven we hier altijd bestaan.”

Wel zullen ze er voor een kleine periode uit moeten i.v.m. een bouwproject dat plaats zal vinden op het Pieter Vreedeplein. De gemeente biedt ‘T Boeketje hier een oplossing voor. Ze krijgen een standplaats naast het pand van ‘T Boeketje en blijven toch op het Pieter Vreedeplein. Dit kan nog wel even duren, naar verwachting zullen zij binnen een jaar tot anderhalf jaar uit het vertrouwde pand stappen en zich vestigen op de standplaats die de gemeente aanbied. Over vier tot vijf jaar moet het bouwproject klaar zijn en mogen ze waarschijnlijk weer terug in het originele pand. Maar voor nu zijn we blij dat deze bloemenzaak mag blijven.

“Aan alle trouwe Tilburgers: dankjewel voor jullie onvoorwaardelijke steun!”

Ook voor ons is de bloemenwinkel een onmisbare zaak op het Pieter Vreedeplein, daarom maakte wij een ode aan ‘T Boeketje.

Melanie

Melanie (22), geboren en getogen in Ede, student crossmediale communicatie in Rotterdam. Ze woont nu in Helmond en begint met veel enthousiasme aan haar afstudeerstage bij Wij Zijn Tilburg.