GROTE SEIZOENSOPENING BIJ STADSTUINDERIJ PIUSHAVEN

Afscheid Leo Dubbeldam Brabant Advies
Op zaterdag 18 mei wordt bij StadsTuinderij Piushaven de opening van het seizoen gevierd. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken wat er zoal bij de Stadstuinderij gebeurt, wat er groeit, bloeit en leeft. Er zijn afgelopen periode ruim 70 soorten groenten en fruit geplant, nu wachten op veel zon en af en toe een bui voor een goede oogst. Als het weer mee zit groeien en bloeien deze zomer ook nog eens zo’n 60 verschillende soorten bloemen en kruiden.

Dat het team van de StadsTuinderij niet enkel zaadjes in de grond stopt, maar ook investeert in mensen, projecten, samenwerkingsverbanden en een mooie toekomst voor de StadsTuinderij én Tilburg kan je op 18 mei ontdekken.

Stadsimker Marcel Horvers is aanwezig om te vertellen over zijn bijen. Natuurpedagoog Jael Nouhet geeft korte rondleidingen voor jong en oud. Jael gaat ook samen met de kinderen kruiden plukken. Bakker Pim Salden van Groeigoed013 verwerkt deze kruiden in zijn deeg en bakt samen met de kinderen broodjes boven een vuurtje. 

Natuurlijk is de winkel ook open met verse groenten en kruiden en allerlei andere streekproducten zoals brood van Groeigoed013 en honing van Beezzz. ‘De Smaak van Heukelom’, van de Piet van Meintjes Hoeve, houdt deze middag een proeverijtje van hun kakelverse en eerlijke zuivelproducten.

Voor meer informatie zie www.stadstuinderijpiushaven.nl.
Foto’s: Michaël Molenaar

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.