GUUSJES VERSE LASAGNE

Hallo Tilburg!

De tijd is aangebroken om een van mijn recepten met jullie te delen! Ik ben Guusje en zoals jullie weten ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen waarbij ik langsga bij mensen om maaltijden af te leveren of te koken. Een keer in de maand deel ik op Wij Zijn Tilburg een recept waarvan ik denk dat jullie er heerlijk van zullen smullen. Ik ben dol op de Italiaanse keuken en daarom een recept van een heerlijke verse lasagne. Regelmatig maak ik verschillende varianten van de lasagne, dit is wel een van de lekkerste en helemaal niet moeilijk om te maken!

Lasagne is een handig gerecht omdat je hem gerust ’s middags al kan maken om hem vervolgens ’s avonds pas op te eten. Eventjes goed af laten koelen, folie er overheen en dan in de koelkast zetten.

Uitproberen mensen, de moeite waard!

Guusjes lasagne voor hij in de over gaat

Guusjes verse lasagne

4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 bakje verse rode pesto (AH)
  • 1 doosje cherry tomaatjes
  • 100 gr salami
  • 1 pakje pommodori
  • 1 teentje knoflook
  • 3 suikerklontjes
  • 200 gr bladspinazie
  • 1 pakje verse lasagne bladen (AH)
  • Zakje geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak het gehakt zonder boter en voeg zout, peper en Italiaanse kruiden toe
  • Als het gehakt zo goed als gaar is kan je het bakje verse rode pesto toevoegen en het even mee bakken
  • Halveer de cherry tomaatjes halveren en voeg ze toe aan het gehakt, leg een paar tomaatjes apart voor de garnering
  • Snijd de salami in stukjes en doe dit bij het gehakt, houd hiervan ongeveer 4 plakjes apart voor de garnering
  • Voeg vervolgens de pommodori, knoflook (geperst) en suiker toe
  • Vet de ovenschaal even in en daarna kan je laagjes gaan maken:
    – Je begint met de saus
    – Daarna bedek je de saus met spinazie bladeren (zak spinazie maak ik meestal niet op)
    – Daarop leg je de verse lasagne bladeren 
    – Vervolgens nog een keer herhalen, je eindigt met saus en die bestrooi je met geraspte kaas en garneer je met salami, cherry tomaatjes en Italiaanse kruiden
  • Lekker om te serveren met komkommer in ‘t zuur

Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Guusje van den Brekel