HARBOURY 2.0; KOM CULINAIR HEDONISME ZELF ERVAREN

harboury
Drie jaar geleden is Harboury geopend en drie weken geleden is het restaurant begonnen aan de verbouwing die de zaak omtoverd tot Harboury 2.0. Een complete beleving voor de culinaire genieter die niet bang is om iets nieuws te proberen. Met de culinaire stroming van chef-kok Hein Schlahmilch, Culinair Hedonisme, wordt het randje opgezocht middels bijzondere en prikkelende gerechten. 

Na een ingrijpende verbouwing, grotendeels gefinancierd door een succesvolle crowdfunding, is het tijd om Harboury 2.0 feestelijk te openen. De impact van de verbouwing valt meteen op wanneer je binnentreedt. Er zijn drie volledig nieuwe sfeergebieden gerealiseerd, het interieur van de zaak is gemoderniseerd en de capaciteit van de keuken is uitgebreid waardoor ook op het terras diner geserveerd kan worden. Dit alles maakt aan de gast nog duidelijker wat Harboury echt is; een restaurant in de top van Tilburg waar bezoekers optimaal kunnen genieten. 

Openingsmaand
Om de transformatie naar Harboury 2.0 feestelijk te benadrukken zal Harboury tijdens de openingsmaand iedere gast verrassen met een extra gang. Bestel je bijvoorbeeld een 3-gangen menu, dan krijg je de vierde gang gratis. De openingsmaand start 28 april, na een feestelijke onthulling, en loopt de hele maand mei. 

Sfeergebieden
De drie nieuwe sfeergebieden in het restaurant dragen direct bij aan de beleving van gasten in Harboury. De vernieuwde keuken heet Strictly Professional. De keuken is opengebroken, dit zorgt voor meer transparantie, en is geprofessionaliseerd met nieuwe betegeling en keukenapparatuur. In het tweede gebied, De Verleiding, wordt een Chef’s Table gecombineerd met de open keuken. Hier laat je je verleiden door alle culinaire gerechten die volledig in jouw zicht bereid worden. Het derde gebied, Natuurlijk Genieten, beslaat het achterste gedeelte van het restaurant. De banken en krukken zijn halfhoog en de hele hoek ademt de sfeer van lekker eten en drinken, een plek om met vrienden of familie een gezellige avond te beleven. 

Harboury nieuw interieur

Culinair Hedonisme
Culinair Hedonisme is de culinaire stroming die chef-kok Hein Schlahmilch ontwikkeld heeft en toepast bij Harboury. Het Culinaire Hedonisme komt voor uit Hein’s zoektocht naar het perfecte gerecht om daar optimaal van te kunnen genieten. Een never-ending zoektocht. Met het Culinair Hedonisme is Hein continue opzoek naar het ultieme gerecht. Kwaliteit, unieke smaakcombinaties en duurzaamheid zijn hier de belangrijkste uitgangspunten. Creativiteit en smaakbeleving zijn essentieel binnen de stroming. Transparantie, over bijvoorbeeld de herkomst van de producten en duurzaamheid zijn ook onlosmakelijk verbonden met Culinair Hedonisme. Want ook dat voegt toe aan het ultiem genieten van een gerecht. 

Floris Biemans

Floris (25) is zeven jaar geleden in Tilburg komen wonen om te studeren. Inmiddels ziet hij zichzelf als een echte Tilburger en is hij volledig ondergedompeld in de Tilburgse cultuur. Met één been voor de bar en één been erachter heeft hij de Tilburgse horeca de afgelopen jaren van binnen en van buiten leren kennen. Floris heeft Tilburg altijd gezien als een stad van vernieuwing, ontwikkeling en vooral veel potentie. Van Spoorzone tot Piushaven tot centrum, hij is overal graag te vinden. Voor Wij Zijn Tilburg gaat hij zijn kennis over de stad gebruiken om Tilburg eens flink onder de loep te nemen.