HET DRAAIEND HUIS GAAT WEER DRAAIEN

Na alle commotie van de afgelopen paar weken is de kogel door de kerk (of het huis). Het stadsbestuur kan door met het plan 45.000 euro te trekken voor groot onderhoud en extra versteviging van het kunstwerk. Door wat mechanische problemen draait het huis al een paar maanden niet meer op de Hasseltrotonde in Tilburg.

Er was de afgelopen tijd aardig wat rumoer omtrent het Draaiend Huis. Er waren veel voorstanders, en er waren veel tegenstanders. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op dat er petities werden gelanceerd. 

Het debat was maandagavond 10 december snel klaar. Het pleidooi van Hans Smolders, voormaan van LST, om het huis voorgoed stil te laten staan werd slechts gesteund door 50 PLUS en VVD. Meerdere Raadsleden bedankten Hans Smolders  voor de landelijke media-aandacht

Ook SP, GroenLinks, ONS Tilburg vinden dat het onderhoud van kunst in de openbare ruimte beter en goedkoper moet. “Maar wat kunst is, wordt niet bepaald door de meerderheid van stemmen”, merkte Ron Antens van GroenLinks op.

Tot spijt van Hans Smolders. Bij gebrek aan voldoende steun, zag hij af van een initiatiefvoorstel. Zoals het er nu uitziet zal het Draaiend Huis in februari weer rondjes gaan maken op de rotonde en nog lange tijd spraakmakend zijn. 

Mocht het huis vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen weer stuk gaan, dan zal Hans waarschijnlijk wel eens kunnen weten hoe dat komt.

John Körmeling, kunstenaar en schepper van het huis, was na het debat wel erg blij dat het huis weer gaat draaien.

Meer info over Het Draaiend Huis kun je op onze website vinden. 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.