HET IS NATIONALE PANNENKOEKENDAG!

De mist begint weg te trekken, de temperatuur gaat omhoog. Dit wordt een mooie dag. En niet alleen omdat het bijna weekend is, nee jongens en meisjes, vandaag is het nationale pannenkoekendag! 

Nationale pannenkoekendag is 13 jaar geleden ontstaan. Op deze dag bakken basisschoolleerlingen pannenkoeken voor ouderen, gewoon omdat onze opa’s en oma’s best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Mooi initiatief toch? 

Maar natuurlijk is Nationale Pannenkoekendag ook een goed excuus om zelf pannenkoeken naar binnen te werken. Welke variant is jouw favoriet? Is het de dikke Amerikaanse pannenkoek, de dunne Franse crêpe of de oer-Hollandse versie? 

Bij Het Ketelhuis hebben ze keuze uit meer dan 40 verschillende pannenkoeken. Daar zit dus zeker wel iets bij om deze feestelijke dag mee te vieren. Bovendien hebben ze een mooie speeltuin en een gigantisch terras waar je heerlijk van de eerste zonnenstralen van het jaar kunt genieten. Daarnaast kan je vandaag vier gratis pannenkoeken naar keuze winnen door te raden hoeveel gram bloem er is gebruikt om de onderstaande stapel pannenkoeken te maken!

Ga om mee te doen aan deze prijsvraag even naar de Instagrampagina van Het Ketelhuis Tilburg en zet jouw antwoord in de comments.


Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.