HET LANGST DURENDE FESTIVAL VAN NEDERLAND KOMT NAAR TILBURG!

Tijdens de Tilburgse Kermis komt een breed scala aan de meeste diverse en toffe attracties naar onze stad. De Kermisexploitanten bouwen hier op, laten zien wat ze in hun mars hebben, en breken ook vakkundig weer af. Tijdens Desperados Road Show festival gebeurt exact hetzelfde, de vetste festivalconcepten uit heel Nederland zijn uitgenodigd om naar onze stad te touren, de mainstage als hun eigen standplaats te exploiteren en daar hun beste muzikale attracties met veel bravoure aan Tilburg voor te stellen, en allicht, de boel af te breken. En dat 10 dagen lang, ongekend.

Nieuwe locatie
Vorig jaar hebben we al een voorproefje gekregen van het langste festival van Nederland, toen de Road Show op het Panhuijsenpad naast het MIDI Theater neerstreek. Dit jaar gaat de organisatie all in: “Kijk nou naar de Zomerfeesten in Nijmegen, mensen die daar heen gaan zijn vaak niet eens geïnteresseerd in heel die Vierdaagse. We willen dat mensen hiervoor naar Tilburg komen en ook meteen een middagje kermis meepakken”. Waarom vorig jaar slechts een voorproefje was? “Het was een gekkenhuis in het steegje naast de MIDI, maar dit jaar gaan we voor groots (met een zachte ‘g’)!” De Road Show verhuisd namelijk naar de Spoorzone, specifieker; het parkeerterrein tussen de Hall of Fame en de Smederij. Midden in het kermisgedruis.

Verschillende area’s
Zoals het een echt festival betaamd zijn er verschillende area’s op het terrein van de Desperado’s Road Show. De mainstage, waar iedere dag andere DJ’s en collectieven het feest hosten. Een area met foodtrucks waar je even gezond kan doen en de suikerspinnen en gefrituurde specialiteiten van de kermis kan compenseren met bijvoorbeeld; een kopje soep, Mexicaans, vegan en wok. En een Game Area met typische festivalspellen “denk aan Beerpong XXL, een levende flipperkast of theatrale variant van Spons gooien. Of een rodeostier, maar dan in de vorm van een kameel, zodat je echt kunt kamelenracen!” Daarover zijn de heren van de Roadshow nog flink aan het brainstormen.

Vorig jaar vond Desperados Roadshow nog plaats in het Panhuijsenpad. Tijdens de set van Joost van Bellen op Roze Maandag zijn er flink wat kilo’s confetti gesneuveld.

Line-up
De line-up bestaat net als vorig jaar uitsluitend uit de meest gestoorde feestneuzen van het land. Naast een aantal locals zijn ook collectieven als Rewind, Biki 90 en Café de Puinhoop van Puinhoop Kollektiv van de partij. De lokale helden die hun show on the road gaan zetten (slecht) zijn Soepel by Desperados, Disco Snolly, Ik Mis de Zeroes en Sjannies Schuurtent. Daarnaast is er een dag gereserveerd voor de Eindejaarscantus en Tilburgs grootste Silent Disco.

Je ziet het; voor ieder wat wils op het langste festival van Nederland. Leuke bijkomstigheid: het is goedkoper dan de Booster. Entree voor De Desperados Road Show is namelijk helemaal gratis! Als we je nou nog niet om hebben..

Ga hier naar het event!

Ik mis de Zeroes vorig jaar tijdens de Road Show

BewarenBewaren

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.