HET NEDERLANDSE BIERFESTIVAL OP DE KORTE HEUVEL

lon lob
Vanaf 16 mei tot 26 mei is het de Week van het Nederlandse Bier! De Korte Heuvel laat dit niet zo maar voorbij gaan en organiseert daarom op zondag 19 mei een bierfestival met de lekkerste speciaalbieren van eigen bodem.

Het Nederlandse speciaalbier is weer helemaal terug van weggeweest en er zijn zo vreselijk veel unieke en creatieve brouwerijen in ons land, dat een week gewijd aan het Nederlandse speciaalbier nooit te lang kan duren. Je leest het goed, de week heeft 10 dagen. In deze week worden er door heel het land met alle partijen in de biersector activiteiten georganiseerd voor de Nederlandse bierconsument. Een van die activiteiten is het Nederlandse Bierfestival op de Korte Heuvel. 

De deelnemers aan dit zuipfestijn zijn Bar Leonardo, Café Bakker, Studio, Stoffel, Miss Bien Chanternel, Polly Maggoo, Heuvel 15, Café de Slijterij, Cul de Sac, Weemoed en Live. Stoffel heeft al een tipje van de sluier opgelicht als het aankomt op de bierline-up. Zij schenken namelijk Ahanu, een Juicy Haze IPA van de mannen van Big Belly uit Breda. Een kneitervers biertje, want deze moet nog afgevuld worden. Daarnaast tappen ze Kiss From a Rose van Van Moll uit Eindhoven. Dit witbier verrast door toevoeging van lychee, limoen en rooswater. 

Wat je verder kan verwachten? Hooibalen, een hoop andere bieren, dertien buitenbarretjes en fijne deuntjes van DJ Ron. 

Nooit genoeg van bier? Over een paar maanden organiseert Café Bakker Bier in de Tuin. Dat noemen we nou goede Untappd content.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.