IN JANUARI START DE RUIMTEVAARTSCHOOL IN DE SPOORZONE

astronaut-602759_1920
De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echt astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

Op een speelse manier maken de leerlingen kennis met alle aspecten die bij een reis naar Mars komen kijken. Het programma bestaat uit zes zondagen van 12.00 tot 14.00 uur. De opening vindt plaats in de LocHal op 12 januari aanstaande.

Deze dag bereiden de deelnemers zich voor op hun reis naar Mars. De tweede zondag duiken de astronauten de geschiedenisboeken in. Wat is er bekend vanuit het verleden over een reis naar Mars? Na de masterclass zijn de deelnemers klaar voor het echte werk. In week drie vindt in Ontdekstation013 de bouw en lancering van de raket plaats. Na afloop hiervan mogen de deelnemers de hele dag gratis in Ontdekstation013 blijven onderzoeken en bouwen.

Een week later zijn de deelnemers aangekomen op Mars. Al filosoferend komen de kinderen erachter waarom ze zo graag naar Mars willen en wat het begrip tijd inhoudt. In het Natuurmuseum ontdekken de kinderen hoe zij kunnen overleven op de planeet. Kan hun lichaam het wel aan?

Tot slot zetten ze weer koers terug naar planeet aarde. Met een hoop kennis en ervaringen op zak breekt op 16 februari de grote dag aan. In de LocHal eindigt hun reis en worden ze weer verwelkomt door hun familie. Willen de astronauten terug naar de aarde, of op Mars blijven? En vooral: waarom en wat hebben ze van deze reis geleerd?

Aan deze reis hebben Bibliotheek Midden-Brabant, De LocHal, Ontdekstation013, Natuurmuseum Brabant, Curiosityworld en ContourdeTwern meegewerkt.

De kosten voor deze zesdaagse reis zijn in totaal € 60,-. Schrijf je in via www.bibliotheekmb.nl/ruimtevaartschool. Wanneer deze editie vol is, kunnen ouders hun kind inschrijven voor de september-editie.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.