JUDITH HILL

Judith Hill begon als achtergrondzangeres van artiesten als Stevie Wonder, Elton John en Michael Jackson. Haar carrière achter de groten der aarden is onderdeel van de documentaire “20 Feet From Stardom” van regisseur Morgan Neville. Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone omschreef haar als “stellar powerhouse vocals”. Judith Hill kroop uit de schaduw door mee te doen aan de Amerikaanse versie van The Voice. Haar debuut-album werd opgenomen in de studio’s van Paisley Park met Prince als co-producer. Sindsdien is haar naam als solo-artiest gevestigd en tourt ze de wereld rond, in de spotlight. Het is dan ook uniek dat ze naar Tilburg komt met een intieme set.

Wie is Judith Hill?
Judith Glory Hill is geboren op 6 mei 1984. Haar moeder is een Japanse pianiste. In de jaren 70 ontmoette die haar Afro-Amerikaanse vader in een funkband. Hill is veeltalig en spreekt naast Engels, Frans, Spaans en Japans. Ze haalde haar graad in muziek compositie aan de Biola Universiteit in California. In 2007 vertrok ze naar Frankrijk om te werken met de Franse zanger Michel Polnareff. Terug gekomen in de VS startte haar carrière als singer-songwriter.

Haar stem
De stem van Judith Hill is karakteristiek, vol soul en heeft een unieke aardse kwaliteit, Ze beweegt zich makkelijk tussen R&B, Funk, HipHop, Gospel & Jazz.

Om maar een paar namen te noemen..
Ze werkte met: Gregg Allman (Low Country Blues); Anastacia (Freak of Nature); Patrizio Buanne (Patrizio); Andraé Crouch (The Journey); Harold Faltermeyer(Copout); Josh Groban (All That Echoes); Taylor Hicks (Taylor Hicks); Carole King (A Holiday Carole); Evelyn “Champagne” King (Open Book); Mike Oldfield (Man on the Rocks); Barry Manilow (15 Minutes);Dave Stewart (The Ringmaster General and The Blackbird Diaries); Rod Stewart (Soulbook); Robbie Williams (Intensive Care); George Benson;( Inspiration: A Tribute to Nat King Cole ) ; Steve Tyrell (I’ll Take Romance); Ai (The Last Ai)  and Landau Eugene Murphy; (That’s Life) . Ze leverde ook bijdragen aan Dr. Seuss’ The Lorax: Original Songs from the Motion Picture, Happy Feet Two (Soundtrack).

Michael Jackson
In 2009 werd Judith Hill geselecteerd als Michael Jackson’s duet partner voor de  This Is It concert tournee. Ze repeteerde maanden met Michael Jackson tot zijn dood op 25 juni van dat jaar.  Met de rest van de “This Is It” line up trad ze op tijdens de uitvaart van Michael Jackson in het Staples Center in Los Angeles op 7 juli 2009. Ze trok wereldwijde aandacht toen ze het lied “Heal the World” zong wat het hoogtepunt van de ceremonie was.

Prince
Op 22 maart 2015 nodigde Prince vele persmensen uit voor de preview  van Hills album op Paisley Park. 6 tracks werden gedraaid van  “Back in Time”. Judith Hill nam dit album in 2 of 3 weken op in Paisley Park, met Prince als producer. “Het is mijn snelst gemaakte album  ooit”, stelde hij” Verassend genoeg had Prince Judith Hill niet ontdekt via The Voice of Michael Jackson. Hij leerde haar kennen via een videoclip waarin ze werd geïnterviewd voor Revolt TV en ze vertelde dat ze dolgraag met Prince zou willen werken.

Judith Hill komt zaterdag 11 januari naar Better Get Hit festival. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Maar wees er snel bij, want de tickets voor de openingsavond in Paradox zijn al uitverkocht!

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.