KAAPSTAD: TILBURG WORDT GEKAAPT DOOR KUNSTENAARS

Op 10, 11 en 12 augustus wordt de Tilburgse binnenstad gekaapt door een groep kunstenaars. Kaapstad presenteert een serie City Hacks en Art Take-overs in de driehoek Piusplein, Heuvelplein, Pieter Vreedeplein én enkele uitschieters daarbuiten. Kaapstad is een driedaagse overname door makers, kunstenaars en vrijbuiters uit binnen- en buitenland. Een jaarlijks terugkerend initiatief dat dit jaar voor het eerst plaats vindt. Kaapstad is gratis toegankelijk voor iedereen. Foto: Wij Zijn Tilburg

Kaapstad is een initiatief van Montopinto en wordt gefinancieerd door Binnenstad Management Tilburg, Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, BIZ Vastgoedeigenaren, Kernwinkelgebied Binnenstad Tilburg, Marketing Tilburg en Gemeente Tilburg. Het evenement wordt artistiek gestuurd door kunstenaar Sander van Bussel van Tilburg Cowboys.

Vijf gouden regels van het Kaapstad manifest vormen de basis voor het evenement. Met City Hacks & Art Take-overs bevecht Kaapstad vastgeroeste ideeën met als wapens creativiteit en verwondering.

Kaapstad hackt de stad
We maken creatief gebruik van de stad, de mensen en de dingen.

Kaapstad verwondert
Verwondering is ons doel. Charme, humor en de omkering van het alledaagse zijn onze wapens.

Kaapstad buigt de regels
Regels zijn regels, maar als je ze een beetje buigt glip je er tussendoor.

Kaapstad is een driedaagse overname
We laten de stad achter zoals we hem gevonden hebben.

Kaapstad nodigt uit tot spelen
Kind en volwassenen, kunstenaar en vrijbuiter, iedereen wordt uitgenodigd om mee te spelen, mee te doen en mee te maken.

Ben Wilson, ook wel Chewing Gum Man genoemd, neemt tijdens Kaapstad op een creatieve manier de straten van Tilburg over. Met zijn oog voor humor zet hij irritaties van het alledaagse om in een glimlach op je gezicht. Straat vervuiling wordt omgetoverd tot kunst die het best met een vergrootglas te aanschouwen is. Menig mens krijgt kippenvel bij de gedachte aan andermans kauwgom, Wilson maakt hiervan kunstwerken met zijn kwast.

Er zijn nog veel meer van dit soort unieke kunstprojecten tijdens Kaapstad te bewonderen in de Tilburgse binnenstad in het weekend van 10, 11 en 12 augustus. Bekijk het gehele programma op de website van Kaapstad.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.