KEEP TILBURG UGLY VERKIEZING: CARPETRIGHT

Daor zèn we weer! Deze keer hebben Keep Tilburg Ugly en Wij Zijn Tilburg weer een echte eyecatcher geselecteerd. Dit potentiële lillikste gebouw van Tilburg voorziet ons al jaren van kamerbreed tapijt, laminaat, vinyl en karpetten. Welkom, bij Carpetright.

Nou moeten we even specificeren, want we zijn in Tilburg maar liefst twee Carpetrights rijk. En eerlijk gezegd zijn ze allebei niet moeders mooiste. Maar de Carpetright op de Bredaseweg spant toch wel de kroon. Hier, sjoert dan!

Carpetright – Bredaseweg 191
,,Right. Of nie dan?”

Met haar Emmapassage’eske glazen dak, een allure die ze alleen in het Oostblok evenaren en overduidelijke branding is Carpetright een terechte nominatie. Ze steekt ook zo lekker af tegen de fraaie jaren 30 woningen op de Bredaseweg.  

Een groen gazonnetje markeert de ingang van dees schône gebouw. Je voelt je welkom, je weet waar je bent. Het lillike logo van Carpetright staat immers 11 keer op d’n gevel. Het vuil op het prominente glazen dak maakt dit plaatje compleet: door dit soort gebouwen worden de woorden ‘rauw’ en ‘ruig‘ vaak gebruikt om Tilburg te beschrijven. Mooie woorden voor lillik. Maor da gift nie. Das Tilburg.

Daarom presenteren we met trots de Carpetright als nominatie voor het ‘Lillikste gebouw van Tilburg 2019’. Wèh zeede gullie? Lillik of like? 

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.