KEEP TILBURG UGLY VERKIEZING: EN DE WINNAAR IS..

Het was me het avontuur wel. Vijf ongelofelijk lillike gebouwen, vijf achtergrond verhalen, vijf weken lang. De eerste Keep Tilburg Ugly Verkiezing heeft een hoop stof doen opwaaien. Met name over de winnaar waren de meningen sterk verdeeld. Frank C.P. had het gelijk al bij het rechte eind: ,,Stop met zoeken, met recht het aller lillikst!”

Over welk ongekend lillik stuk verdriet we het hebben? Het Blauwe Gebouw natuurlijk! Nou wil het toeval dat er door de gemeente besloten is om Tilburg toch lekker ugly te houden. Dat doen ze door het blauwe gedeelte van het Blauwe Gebouw te laten staan en te gebruiken als fundatie voor een nieuwe, vier verdiepingen tellende woontoren. Good for you gemeente! Hier sjoert dan nog unne keer:

‘Tis sund dat ze het lillikste gedeelte tegen de grond gooien. Maar jullie kunnen er altijd nog naar kijken op de plaojkes. Het pronkstuk van architect Jac van Oers (1939-2003) siert al sinds 1977 de Besterd/het begin van de Spoorzone.

En als we zeggen dat de meningen over dit gedrocht verdeeld zijn overdrijven we niet. Bas K. zegt:
,,Like, like, like! Ons eigen ‘Palast der Republik’. Dit is precies hetgeen Tilburg tot klein Berlijn maakt. Wat er potentieel voor in de plaats komt, hebben ze in Almere en Houten al staan. Doe mij dan maar een gebouw in de futuristische bouwstijl. Het zou alleen een beetje onderhouden moeten worden.

Karl M. is wat korte van stof en zegt:
,,Nie lillik!!”

En Marc M. merkte op:
,,Kunnen we niet het mooiste gebouw kiezen?? Dan zijn we sneller klaar.”

Nou Marc, dat vindt de redactie wel een beetje overdreven, maar ieder zijn eigen smaak zullen we maar zeggen.

Aan de andere kant vindt Monique V. het gebouw ,,Afschuwelijk! Zoals zoveel gebouwen in Tilburg!!”.  

En ook Johnny B.S. zegt:
,,Plat dermee. Tijd voor vernieuwing.”

Sterke meningen, maar het feit blijft dat de meeste mensen op het Blauwe Gebouw hebben gestemd voor de titel: ‘Lillikste gebouw van Tilburg 2019’.

Dus hierbij willen we jullie bedanken voor het stemmen op dit godnakende lillike draak van een gebouw. En jullie eraan herinneren dat we Tilburg niet zouden zijn als we niet een beetje ugly waren.

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.