KICK OUT ZWARTE PIET ROEPT OP OOK IN TILBURG RACISTISCHE CARNAVALSOUTFITS TE MELDEN

indian-1604860_1920
"Carnaval is een mooie traditie waarin alles op zijn kop mag. Daarom is het het allermooiste als het ook echt een feest voor iedereen is; dus zonder racisme. Wij roepen daarom iedereen in Brabant op om racisme te monitoren door foto's te maken en verslag te leggen van wat je ziet en dit naar ons te mailen", is te lezen in een Facebookevent met de naam Carnaval Racisme Monitor.

De actiegroep Kick Out Zwarte Piet gaat de komende dagen in zes Brabantse steden letten op racistische outfits. Ook vraagt de groep mensen om foto’s te maken en verslag te leggen van carnavalsoutfits die volgens hen niet door de beugel kunnen.

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat bijvoorbeeld letten op afropruiken, geishapakken en indianentooien. De actiegroep let ook op mensen die verkleed gaan als Chinees, met een mondkapje tegen het coronavirus. De actiegroep gaat in Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Breda, Roosendaal en Oss zelf onherkenbaar monitoren, zegt de NOS. Ze roepen Tilburgers op om hun ogen ook open te houden en melding te maken bij lokale anti-discriminatiebureaus en Gemeentes, voor Tilburg is dit: info-tilburg@radar.nl

‘Feest voor iedereen’
“Carnaval is een mooie traditie waarin alles op zijn kop mag. Daarom is het het allermooiste als het ook echt een feest voor iedereen is; dus zonder racisme”, aldus KOZP.
Het is onbekend wat de gevolgen gaan zijn voor “verkeerdgeklede” carnavalsgangers, maar vooralsnog lijkt het er op dat de actie alleen opgezet is om de grootte van het probleem in kaart te brengen.

Gelukkig zit je met een boerenkiel altijd veilig. Althans, wellicht dat de boeren hier ook iets van gaan vinden …

Kruikenstad

Alle ins- en outs van Kruikenstad. Met camera in de polonaise, met microfoon in de bouwhal en met blocnote onder de kiel hoppen zij heel onze stad door om geen enkele snipper confetti te hoeven missen. Meer Kruikenstad? www.wijzijnkruikenstad.nl