KINDEREN BOUWEN STAD IN DE PIUSHAVEN

Tijdens de herfstvakantie zal er vooral getik en gehamer te horen zijn in de Fatimastraat waar elke dag ruim 100 kinderen bouwen aan hun eigen stad in de Piushaven. Voor de negende keer gaan basisschoolkinderen uit het gebied rondom de Piushaven aan de slag met het bouwen van hun eigen stad. Met gebruikt hout, een hoop gereedschap en de vrijheid om te bouwen wat ze willen, ontdekken de kinderen een nieuwe wereld van bouw en techniek op de Kinderbouwspeelplaats.

Alle kinderen kunnen meedoen
De Kinderbouwspeelplaats is een jaarlijks terugkerende activiteit tijdens de herfstvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit de wijken rondom de Piushaven. De organisatie ligt in handen van ContourdeTwern die ervoor zorgt dat alle kinderen mee kunnen doen en betrokken worden bij de ontwikkelingen in de Piushaven. Daarnaast verbindt het de wijken Fatima, Hoogvenne, Jeruzalem en Armhoefse Akkers aan elkaar.

Gezamenlijke inzet vrijwilligers en bedrijven
Het realiseren van de Kinderbouwspeelplaats ontstaat vanuit een gezamenlijke inzet van vrijwilligers en bedrijven. Triborgh stelde samen met La Poubelle een braakliggend terrein beschikbaar, Bouwmensen zet zijn netwerk in en komt metselen en Van de Ven Bouw & Ontwikkeling bracht een flinke lading hout. Nieuw dit jaar is de samenwerking met OntdekStation013 uit de Spoorzone die enkele workshops komt geven, zodat de kinderen ook andere technische snufjes ontdekken. Dit wordt voltooid en één geheel door de inzet van ruim vijftig vrijwilligers die het terrein opbouwen, hout verzamelen, activiteiten organiseren en de kinderen begeleiden tijdens het bouwen.

Razend populair
Tijdens de inschrijfavond – eind september – bleek er veel animo voor de bouwplaats. Na het succes van onder meer de Piratenstad (2010), Uitvindersstad (2011), WereldStad (2014), RecycleStad (2016) en HavenStad (2017) was ook deze editie OntdekStad 2018 binnen afzienbare tijd helemaal vol! Helaas is het niet meer mogelijk je aan te melden.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.