KLEIN CAFÉ VAN HOREN ZEGGEN

mde
Het is een druilerige donderdagmiddag, gelukkig staat de koffie klaar bij Van Horen Zeggen. Bedrijfsleider Bas van Beijsterveldt ontvangt me met een grote grijns op zijn gezicht. ,,Zo! Daar zijn we dan! Van Horen Zeggen! Ben je er wel eens eerder geweest?” Tot mijn schaamte moet ik toegeven dat ik de kroeg nog nooit van binnen heb bekeken. ,,Ja dat hoor je vaak. Je moet het gewoon even ontdekken, dan blijf je wel hangen.” verzekert hij me. 

En inderdaad, Van Horen Zeggen is het toonbeeld van een gezellig bruin café. Met een stapel bordspellen in de hoek, een bijna antiek ogend interieur en vintage reclame van allerlei soorten bier aan de muren, verleent het café zich uitstekend voor een intieme borrelavond. ,,Maar we zijn wel een borrelcafé met een moderne twist! Want we kunnen af en toe ook best eens een feestje bouwen.” Bas wijst naar de DJ-booth die haast verstopt zit onder de trap.

Bas is sinds twee maanden bedrijfsleider bij Van Horen Zeggen. Voorheen heeft hij zo’n beetje bij alle horecabaantjes gehad die je maar kan bedenken. ,,Ik heb gewerkt bij een restaurant, eetcafé, catering, feestcafé, horeca-uitzendbureau.. Maar dit vind ik het allerleukst! Mensen zijn lekker los als ze borrelen. Ik ben graag die bijdehante ober die altijd klaar staat met een kwinkslag.”

Café Van Horen Zeggen

Het café wordt doorgaans bezocht door 25-plussers, maar ook veel studenten hebben er hun stamkroeg van gemaakt. ,,Onze doelgroep is in feite net student af, maar we sponsoren bijvoorbeeld ook studentenverenigingen en disputen. Boven hebben we een zaaltje met bar waar veel vergaderingen plaatsvinden. Wanneer deze afgelopen zijn komen de gasten vaak naar beneden voor een borreltje of een dansje.”

Het is wel een café waar je niet zomaar zonder voorbedachten rade komt. Waarom? ,,Wij vinden het Stadhuisstraatje natuurlijk het gezelligste straatje van Tilburg. Maar er lopen doorgaans gewoon niet zo veel mensen doorheen. Als straks de Emmapassage open is zal dat een hoop schelen. Dan kan je vanaf hier gelijk door naar het Piusplein en dan zullen wel meer mensen voor ons straatje kiezen.”

Maar wij zeggen; gewoon nu al die kant op! Want je kunt er terecht voor heerlijke speciaalbieren, ze zenden op zijn tijd een potje voetbal uit, de avonden in het weekend kunnen wild worden en ze hebben een uitgebreid assortiment gezelschapspelletjes. Wat wil je nog meer? Je hebt het nu van horen zeggen 😉

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.