KLEINKUNST DUO KEES EN KUUK KOMEN MET NIEUWE SINGLE

139690625_5055952737778040_7497819852201590724_o
Tilburg – Sanne Tuinder en Sophie Kerkhof, ook wel bekend als Kees en Kuuk, brengen op 29 januari de eerste single uit van hen debuutalbum DE AFGROND. In hun muziek staan poëtische klanken, de Nederlandse taal en wonderlijke, maar gevoelige teksten centraal.

Noem hen de nieuwe Yentl en de Boer, maar dan zuidelijker. De nieuwe Wende, maar dan vrolijker of de nieuwe Roosbeef maar dan in duo-vorm. Echt een Tilburgs duo mogen we ze niet noemen. Sanne is wel “van hier”, Sophie is studerende in onze stad “Ik kom eigenlijk uit Den Bosch, dat is niet erg toch?” Lacht ze. Ze scoorden een stille hit met hun a-capella remake van de plaat Engeltje van JeBroer. “Vrijwel niemand weet dat wij het zingen, het was ook zomaar een leuk projectje wat we hebben opgenomen in de studio van de Tilburgse Dr. Moon, maar het is enorm ontploft. JeBroer opende zijn show op ADE er mee en Paul Elstak draaide het op landelijke televisie in een uitverkocht Gelredome.” Het duo speelde met regelmaat in het Tilburgse: Onder andere bij Stukafest, de Desperados Road Show, de opening van het T-huis en de Hall of Fame. Ook hielden ze een bijzonder muziekcabaret optreden tijdens de muzikale avond “Zwoel” in Club Smederij.

Foto: ©Zwoel, het duo tijdens een muzikale avond in Club Smederij

De zelfgeschreven teksten van de dames gaan vaak over alledaagse dingen. Hun liefde voor wijn, hun theatrale voorkomen of in het geval van “De Afgrond” een verhaal over de liefde niet los kunnen laten. “Samen keer op keer de afgrond invallen tot het zich allemaal weer vanaf voor af aan afspeelt,” verteld Sophie.

Brabants verbond.
Voor het driedelige album werkten Kees en Kuuk samen met de eigenzinnige Bossche producer Yassine Belghanch, een jonge creatieveling die van alle markten thuis is. Albert Biondina maakte de videoclip en Elke Naber, schoot de coverfoto en verzorgde de styling, beiden Tilburgse talenten.

Vanaf 29 januari zijn Kees en Kuuk te beluisteren en te zien op alle muziekkanalen met hun eerste single “DE AFGROND”. Binnenkort kun je via Spotify al “presaven”, dus hou het in de gaten!

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.