Klûntocht 2018: de gezelligste carnaval pre-party van Tilburg

Klûntocht 2018: de gezelligste carnaval pre-party van Tilburg

Dit jaar wordt er voor het vierde jaar op rij op de Korte Heuvel een heerlijke pre-party georganiseerd voor de mensen die niet kunnen wachten tot het prachtige volksfeest genaamd carnaval, namelijk de Klûntocht 2018! Net als in het hoge noorden leidt de tocht je langs een aantal stempelposten in de vorm van cafés die zijn omgedoopt tot Friese steden. Organisators Martijn van Son (Café Polly Maggoo) en Wouter Becker (Café de Slijterij) leggen het uit: ‘Gewoon veel bier, en kostuums en Brabantse gezelligheid!’

Wèsdeh?
In Breda is het al een begrip, de carnaval pre-party wordt jaarlijks door meer dan 6000 man bezocht. ‘Dat willen we hier ook!’ aldus Martijn, ‘We gaan voor een nationale vakantiedag voor de Klûntocht!’ Wat is nou eigenlijk precies de bedoeling van zo’n Klûntocht? Net als bij de Elfstedentocht kan je bij iedere kroeg (stad) een stempel halen, dit jaar is de Klûntocht alleen zo in trek dat er dertien cafés/steden meedoen. Met een volle stempelkaart kan je een exclusieve button scoren. Dat betekent dat er minstens dertien biertjes in moeten wil je de Klûntocht voltooien. Even door bikkelen, maar dan mag je die button wel met trots op je kiel dragen tijdens carnaval. En het is geen carnaval pre-party zonder een hele zooi blaaskapellen, daarom wordt ieder café voorzien van een eigen dweilorkest. De enige echte Prins Carnaval 2018, Prins Etienne d’n Irste, leidt de tocht in met een aanmoedigend woordje.

Deelnemende cafés
Bar Leonardo – Harlingen
Café Bakker – Bakkeveen
Le Clochard – Leeuwarden
Cul de Sac – Bolsward
Heuvel 15 – Sneek
Café de Slijterij – Dokkum
Miss Bien Chanternel – Sexbierum
L!ve – Franeker
Café Polly Maggoo – Stavoren
Café Stoffel – Sloten
Café Philip – Frieslandhal
Studio – Hindeloopen
Café Tribunaal – IJlst

Zot zo meuge? Jeh zeker jeh!
Dus voor die ongeduldige meese die al vanaf september 2017 iedere week met hun oranje/groene sjawl om lopen; we zien jullie zondag 28 januari van 13:00 uur tot 19:00 uur op de Korte Heuvel! Een stempelkaart kost 5 euro en met de opbrengst wordt Stichting Gijsje Eigenwijsje gesteund, een stichting die zich inzet voor vakanties voor zieke kinderen en hun gezin.

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.

X