KOPPIG, NIEUW LUNCHCAFÉ VAN ZUSSEN AAN TUINSTRAAT

117671448_1598997420258783_4650751001191292547_n
Koppig, dat moet je wel zijn wanneer je midden in de corona-crisis "even" een lunchroom gaat openen. Kindercafé Ovide, welke voorheen in het pand aan de Tuinstraat zat, ging er aan kopje-onder. Maar de één zijn dood, de ander zijn brood: letterlijk dus.

Hanna en Julia Lutgerink gooiden afgelopen weekend de deuren van hun broodjeszaak voor het eerst open. Vol trots. Wat je kunt verwachten: niet expres extreem gezond, maar vooral heel lekker. De hele dag de mogelijkheid om uitgebreid te brunchen.

De dames zijn bekende gezichten in de Tilburgse horecawereld. Jaren lang bestierden ze tapasbar Mañana. Grote glimlach, vol passie en zonder een moment stil te zitten (én altijd met de nodige uit de hand gelopen na-borrels). Toch ruilde Hanna haar baantje bij de tapaszaak om voor een kantoorbaan, maar dat ging al snel mis “Ik werd helemaal gek!” Ze kon de horeca niet langer missen en schreef met haar zusje een ondernemingsplan.

Maar twee zussen die samen een zaak moeten runnen, dat kan nooit goed gaan. Ja, ik hoor het je denken, “maar we zijn naast zussen ook beste vriendinnen. We zijn open en eerlijk tegen elkaar, kennen elkaar al langer dan vandaag en hebben de taken duidelijk verdeeld.” Hanna de keuken, Julia de bediening.

De naam van de zaak is gebaseerd op hun karakter, maar ook op de kunde van Julia. Ze is namelijk keramist “ze maakte ooit tegeltjes met daarop babykopjes. Daar komt de naam eigenlijk vandaan.” Ze betegelden de nieuwe zaak dan ook helemaal zelf en de verbouwing deden ze samen met hun familie.

De zaak gaat zit richten op lunchen en ontbijten, oftewel brunchen. Niet extreem gezond, doorgeslagen hipsterig, maar voor lekkere broodjes.
Brunchcafé Koppig is straks zes dagen per week geopend van 09:00 – 18:00 uur. Op dinsdagen zijn ze gesloten. Je kunt er de hele dag ontbijt bestellen en brunchen.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.