[VIDEO] KORTE DOCU OVER TILBURGSE MUZIKANT LARS DE JONG

Tilburg is zoals jullie weten een muzikale stad. Ontelbaar veel artiesten die het hebben gemaakt, een bloeiende Rockacademie, 013, enzovoort. Met die gedachte in het achterhoofd heeft Rick Kwee een korte docu-video gemaakt over een muzikant (Lars de Jong) uit onze stad.

De documentaire is onderdeel van een reeks genaamd ‘Let’s Talk Art’, geproduceerd door het online platform Black Dogs. Een platform dat inspireert en zich richt op alles dat het gevoel raakt. ,,Dat gevoel kan positief of negatief zijn, verdriet hoort immers ook bij het leven.” aldus Rick Kwee, oprichter van Black Dogs. En dat is heel breed! Black Dogs richt biedt dan ook een gevarieerd pakket aan, van inspirerende content via WhatsApp, tot street photoshoots en muziek, tot kunst. En nu dus een interview-reeks over hoe kunst een rol speelt bij het gevoel. 

De documentaire laat zien hoe een jonge Tilburgse muzikant zijn emoties tot uiting brengt in zijn muziek. Lars de Jong is Radiohead-fan, woont in de Heuvelstraat, krijgt zangles bij het Factorium en begint na de zomer een opleiding tot producer bij Volver Sound Academy, eveneens hier in Tilburg. ,,Lars is écht een getalenteerd muzikant en een gevoelsmens. Ik vind het prachtig hoe hij met zijn muziek omgaat en deze toepast in zijn dagelijks leven. Ik hoop dat het de mensen die de docu zien ook aan het denken zet over wat muziek voor hen kan betekenen”, aldus Rick.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.