KORTE UPDATE: HIER WORDT DE FINALE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL UITGEZONDEN

duncan laurence
Het is al voorspeld door de bookmakers en het kan je ook bijna niet zijn ontgaan; onze Duncan heeft de halve finale van het Eurovisie Songfestival uitgespeeld! Dat betekent dat hij zaterdag ons land vertegenwoordigt in de finale. En dat gaan we natuurlijk met z’n allen kijken!

De plannen lagen al klaar, maar net als bij de bekerfinale Willem II – Ajax kon het nog alle kanten op. Nu de uitslag bekend is kunnen we met zekerheid zeggen dat het feest door gaat!

Op het Piusplein wordt de finale op een groot scherm live uitgezonden. De terrassen worden leeggeruimd en er komt een extra barretje buiten te staan.

De horeca-ondernemers van het Piusplein kwamen zelf op het initiatief, maar de benodigde geluidsvergunning en torenhoge kosten voor tv-rechten leken even roet in het eten te gooien.

Op aandringen van D66 raadslid Bas Verberk werd het spektakel toch mogelijk gemaakt, want uiteindelijk heeft de gemeente de helpende hand toegestoken door de 2500 euro voor de tv-rechten te betalen. Dat bedrag komt uit het potje van citymarketing. ,,Duncan is opgeleid in Tilburg, de stad wordt genoemd, we zijn megatrots”, zegt een woordvoerster tegen Brabants Dagblad.

Voel je het Piusplein niet zo of staat het straks al ramvol daar? Ook Peanuts, Cafe de Lollipop en Pathé zenden de zangcompetitie uit. 

Waar gaan jullie Duncan Laurence zaterdag aanmoedigen?

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.