Kruikenstad geeft voorproefje op praalwagens

Foto: Marcel van den Broek

Piepschuim, papiermaché en polyester; goed nieuws voor wie niet kan wachten tot de optocht met het bewonderen van al die prachtige praalwagens. Want zondag zijn de deuren van de bouwhal open voor nieuwsgierig publiek tijdens het Waogeslouwe. Welke blikvangers rijden er dit jaar mee in ‘d’n Opstoet’ en hoe staat het met de praalwagens?

Bloed, zweet en tranen
Van een kaal stalen geraamte met kippengaas tot een kleurrijk gevaarte, dat is niet zomaar gepiept. In de bouwhal van de Carnavalsstichting Tilburg werken verenigingen maandenlang aan hun praalwagens. Met nog een maand te gaan voor de optocht door Kruikenstad is al heel wat vooruitgang te zien. Vol trots en enthousiasme leiden de bouwploegen bezoekers rond langs hun creaties. Ze laten graag zien hoe ver ze zijn, welke bouwmaterialen dit keer zijn gebruikt en hoeveel uren werk er nou precies in die megaprojecten zitten.

33 jaar Waogeslouwe
Het Waogeslouwe, ofwel naar praalwagens kijken, is een van de drukst bezochte evenementen in Kruikenstad, voorafgaand aan het carnaval. Dit jaar is een extra speciale editie, want het Waogeslouwe vindt voor de 33e (drie keer zottengetal elf) keer plaats.

Marcel van den Broek
Foto: Marcel van den Broek

Bouwhal
Op zondag 14 januari is iedereen vanaf 12:00 welkom om een voorproefje te komen nemen op de optocht. De ingang van de bouwhal bevindt zich aan de Jules de Beerstraat 6 in Tilburg. De toegang is gratis en voor iedereen. Natuurlijk zijn er ook natjes en droogjes verkrijgbaar en verzorgen blaaskapellen het muzikale vermaak. Kleine Kruikjes kunnen hun knutselinspiratie kwijt op het kinderplein, uit hun dak gaan op het springkussen en een metamorfose ondergaan bij de schminkafdeling.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.