KWF Tilburg collecteert bij Tilburg Trappers en Willem II

Deze week gaan ruim 80.000 collectanten van KWF Kankerbestrijding weer de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. 

Tilburg is een van de steden waar een PIN-bus wordt gebruikt bij de nationale collecte van KWF Kankerbestrijding. Bij de huis aan huis-collecte kan zowel contant, met pin als contactloos worden betaald.

Nieuwe stijl
Dit is collecteren nieuwe stijl”, aldus Helga Meijer, voorzitter van KWF Tilburg. “De collecte loopt dit jaar van 3 tot en met 9 september. Daarvoor worden 10 PIN-bussen ingezet, de rest collecteert met de traditionele bus. 400 Tilburgse collectanten gaan namens KWF Kankerbestrijding de deuren weer langs. Uit ervaring weten we dat veel bewoners wel willen bijdragen, maar geen contact geld in huis hebben. Daar voorziet deze bus in. KWF heeft deze noviteit ontwikkeld samen met diverse andere goede doelen. De PIN-bussen gaan na afloop dan ook naar een andere stichting. Voor die tijd is de opbrengst nauwkeurig en anoniem geregistreerd. Dat bespaart ons handmatig tellen en het afstorten bij de Rabobank. Het is misschien even wennen als we met deze bus aan de deur komen, maar het past bij deze tijd. We zijn dan ook erg benieuwd naar de resultaten!.”

KWF Kankerbestrijding collecteert aanstaande vrijdag rondom de oefenwedstrijd Tilburg Trappers – EC Bad Nauheim. De collectanten staan vrijdag voor de trappen naar de tribunes. Op zaterdag 9 september zijn 20 KWF vrijwilligers aanwezig in het Willem II Stadion tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag om geld in te zamelen. De collectanten staan bij alle toegang van het stadion. Ziet u deze aardige mensen, geef hen dan een brede lach en een mooie donatie.

KWF Tilburg Tilburg Trappers

Vergeet dus niet wat kleingeld of uw pinpas (u kunt tegenwoordig ook pinnen bij de KWF-collectanten) mee te nemen voor de collecte.

Komt u niet naar de wedstrijd maar wilt u wel een bedrag doneren? Dat kan ook online of door een SMS-bericht te sturen met de tekst ‘GIFT’ naar 4333 (3 euro per bericht). Het KWF bestuur en haar vrijwilligers in Tilburg en omstreken danken u hartelijk voor uw gift. Elke bijdrage helpt! En alleen samen komen we steeds dichterbij.

 

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.