LAGUNITAS EN BANK15, ZEGGEN HET MET EEN LIEDJE

Processed with VSCO with a5 preset
De eigenzinnig Amerikaanse brouwer Lagunitas is sinds een paar jaar verbonden met Heineken. Het merk heeft muziek in de genen zitten en omringt zich graag met muzikaal talent. BANK15 heeft met KWEEKTUIN al heel wat muzikaal talent een kans gegeven. Deze gedeelde passie is de basis voor een eerste samenwerking tussen Lagunitas en BANK15.

‘We zijn enthousiast geworden van de manier waarop BANK15 haar doelen nastreeft. Muziek is een belangrijke pijler binnen beide organisaties. Met name de productlijn Kweektuin (van BANK15 red.) biedt kansen om samen jong talent te ontwikkelen binnen de muziek sector, dit sluit naadloos aan op onze identiteit en ontstaan van Lagunitas”, Jules van Stratum (Lagunitas).

Zeg het met een liedje

BANK15 en Lagunitas gaan op zoek naar verhalen en de mensen erachter. Heb jij iemand om je heen waar je veel om geeft die je met een liedje iets wil zeggen? Deel je verhaal met ons. Kweektuin artiesten gaan dan aan de slag en vertalen ze naar een persoonlijke song. De eerste gezamenlijk actie van Heineken en BANK15 is op deze manier direct heel bijzonder.

Er gebeurt nu veel in de wereld om ons heen. Deze tijd doet ons stilstaan bij de dingen die belangrijk zijn. Voor ons is dit creativiteit en verbinding. Daarom starten we de Kweektuin Challenge, want muziek is voor ons een belangrijke manier om te verbinden. Muziek verbindt mensen en kent geen grenzen in creativiteit.  Daarom dagen we Kweektuin artiesten uit om bijzondere verhalen te vertalen naar een song.

“Een samenwerking moet passen en dat zie je terug in de eerste activatie die we samen opzetten. De actie ondersteunt onze missie en visie en geeft talent de kans om hun skills te laten zien.”, aldus Jerry Opier. “We dagen hen uit om creatief aan de slag te gaan. En laten het publiek met hen kennismaken door ook hun achtergrond te laten zien en ze te volgen tijdens het maakproces.”

Over Kweektuin

Kweektuin is de plek waar je talent de kans krijgt om te groeien, talent first. BANK15 geeft talent in de muzieksector de ruimte om zich te ontwikkelen en een podium te creëren om een groter publiek te bereiken. Experimenteren is de basis, waarbij je alleen beoordeeld wordt op je talent. Muziek verbindt mensen en culturen. Muziek gaat over grenzen. Muziek spreekt een universele taal en wordt door iedereen begrepen. Daarom kiezen we juist muziek om mensen te verbinden binnen onze missie.

Over Lagunitas

Het in 1993 opgerichte biermerk Lagunitas valt sinds 2017 volledig onder de vleugels van Heineken. Lagunitas is een Amerikaans biermerk, dat groot is geworden met zijn IPA-bieren.

Muziek zit in het DNA van het merk, dankzij oprichter Tony Magee, die zelf muziek maakt. Door de jaren heen is Lagunitas uitgegroeid tot een belangrijk en eigenzinnig merk in de bierwereld.

Over BANK15

BANK15 is een beweging. We creëren kansen voor talent om zich te ontwikkelen en voor ondernemers en organisaties om te innoveren. Een shared benefit businessmodel. We doen dit binnen de muziek-, creatieve en foodsector. Gecombineerd met een sociaal model wat meer inzicht geeft, meer creativiteit, meer innovatie en meer mensen laat meedoen in onze maatschappij. Dit heeft zowel positieve economische als maatschappelijke gevolgen. We zetten hiervoor eigen programma’s en productlijnen in. Dit alles met participatie van het bedrijfsleven.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.