LAMZUIPEN; EEN FRIS BIERFESTIVAL OP DE KORTE HEUVEL

Het is lente, de tijd van het jaar dat lammetjes geboren worden. Wat gaan we dan doen? Juist, Lamzuipen! Aanstaande zondag wordt het in Tilburg maar liefst 30(!) graden. Dé plek om dan af te koelen is op de Korte Heuvel. Tijdens het Lamzuipen bierfestival kun je in heel de straat lekkere frisse lente- en zomerbieren drinken.

Als ze op de Korte Heuvel ergens goed in zijn dan is het wel gezelligheid. Dat gaan ze aanstaande zondag ook weer laten zien tijdens het Lamzuipen bierfestival. Elf kroegen in de straat doen mee en tappen gezamenlijk zo’n 20 frisse lente- en zomerbieren. Denk bijvoorbeeld aan een bier met watermeloen en komkommer, of een fris pilsje gebrouwen met champagnegist. Daarnaast kun je in de straat nog bierslushpuppies halen en zullen de verschillende keukens uit de straat ook genoeg te happen aanbieden.

Het festival duurt van 14.00 tot 20.00, maar als het gezellig is willen ze best nog wat langer doorgaan. Heel de straat is leuk aangekleed en er treden de hele dag bandjes op. Het perfecte recept voor een goede borreldag. En had ik al gezegd dat het zondag 30 graden wordt? Bloedheet. Ga dus vooral niet zitten zweten in je tuin of balkon, maar laat je verfrissen op de Korte Heuvel. Wedden dat het leuk wordt?

En hoewel het een echte borreldag wordt, is het ook wel mogelijk om jezelf echt lam te zuipen. De volgende ~20 bieren zijn zondag namelijk te verkrijgen. Spaar jij ze allemaal?

Cul de Sac
Jopen Malle Babbe
Jopen Year Of The Dog

Café Bakker
Uiltje – Mosaic Mommoth
Uiltje – Spice Up Your Life
Uiltje – Green Ghost Gose

Studio
Gebrouwen door vrouwen – Zonnig Zeewit
Gebrouwen door vrouwen – Gin Weizen

Café Polly Maggoo
Vandestreek – Playground Mosaic IPA
Two Chefs Brewing – Fantastic Fox

Bar Leonardo
Texels – Seumerfleugel
Oedipus – Mannenliefde Dry Hopped

Heuvel 15
In De Nacht – Cuvee la Nuit
Brouwtoren – Güero

Miss Bien Chanternel
Brouwerij Maallust – De Kolonist Weizen
Brouwerij Croy – Croy Blond

Café De Slijterij
De School – Heilig boontje
De School – Schoolfeest v1

Café Stoffel
’t IJ – Summer Galaxy IPA
Van Moll – Bermuda

Clochard
Nog een verrassing

Tribunaal
Nog een verrassing

Floris Biemans

Floris (25) is zeven jaar geleden in Tilburg komen wonen om te studeren. Inmiddels ziet hij zichzelf als een echte Tilburger en is hij volledig ondergedompeld in de Tilburgse cultuur. Met één been voor de bar en één been erachter heeft hij de Tilburgse horeca de afgelopen jaren van binnen en van buiten leren kennen. Floris heeft Tilburg altijd gezien als een stad van vernieuwing, ontwikkeling en vooral veel potentie. Van Spoorzone tot Piushaven tot centrum, hij is overal graag te vinden. Voor Wij Zijn Tilburg gaat hij zijn kennis over de stad gebruiken om Tilburg eens flink onder de loep te nemen.