LANGVERWACHTE STUDIO’S COCKTAIL LOUNGE OPEN

Foto’s Sheridan Filipse 
Oranje boven! Vanaf vorige week donderdag is de bovenverdieping van Studio weer open voor publiek! Na een verbouwing van bijna drie maanden is de Studio’s Cocktail Lounge een feit. Een heerlijke plek om te hangen tussen het avondeten en dansen door. Nu hoef je echt nooit meer van de Korte Heuvel af! 

De bovenverdieping van Studio is compleet verbouwd. De inspiratie voor het interieurontwerp komt voort uit de jaren 60 en 70: de Space Age. Wij Zijn Tilburg was uitgenodigd om als een van de eerste de futuristische cocktailbar te bekijken en een aantal cocktails te proeven. En we waren onder de indruk! Je bevind je in een compleet andere wereld wanneer je de trap van het café oploopt. De lounge is voorzien van een bar, een aantal lage en hoge tafels om aan te chillen en een buitenwereldse lovecube waar je liggend een drankje kan nuttigen. Voornamelijkste kleur? Oranje.

Studio’s Cocktail Lounge door Sheridan Filipse ©

Futuristisch loungen met keuze uit 12 cocktails die exclusief voor Studio zijn geselecteerd door Tess Posthumus. Dat wil je! Tess is drie jaar op een rij uitgeroepen tot beste vrouwelijke bartender ter wereld. In de categorie ‘International Bartender of the Year’ eindigde ze afgelopen juli in de top vier. En dat hebben we gemerkt. De cocktails waren schitterend, net als de heren die ze maakten trouwens. Bretels, blousje, helemaal on point.

Ook is cocktailmaker Tess eigenaresse van Flying Dutchmen Cocktails, een cocktailbar in Amsterdam, waar ze het Studio personeel heeft opgeleid tot echte cocktailpro’s. Ze zijn nu in staat om perfecte klassiekers te mixen zoals de Original Collins (een ’s zomerse jenever cocktail), de Penicillin (een krachtige whiskey cocktail) en de Tommy’s Margarita (een moderne twist op de traditionele Margarita). 

Studio’s Cocktail Lounge door Sheridan Filipse ©

Naast cocktails kun je in de Studio’s Cocktail Lounge plateaus met overheerlijke fingerfoods bestellen. Ook geheel nieuw en speciaal voor de lounge samengesteld.

Studio’s Cocktail Lounge door Sheridan Filipse ©

Studio’s Cocktail Lounge is donderdag, vrijdag en zaterdag van 18:00 tot 04:00 uur geopend. De eerste vier weken geeft Studio een kennismakingskorting van 20% op alle Studio’s Cocktail Lounge cocktails op de bovenverdieping. 

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.