DE LEUKSTE BINNENTUINEN IN TILBURG

Met deze hete dagen is het altijd genieten op de terrassen van de Korte Heuvel of het Piusplein. Maar wist je dat er in Tilburg ook veel tuinen zijn waar je rustig van je biertje in de zon (of schaduw) kunt genieten? Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste binnentuinen in Tilburg. Deze lijst is op willekeurige volgorde! Foto: Café Bakker

*Update: wij kregen van onze lezers nog meer leuke tips voor binnentuinen in Tilburg dus deze hebben wij toegevoegd aan het rijtje. Heb jij nog een tip? Laat het ons weten!

1. Café Zomerlust
Café Zomerlust is een biercafé in het natuurgebied Moerenburg in Tilburg. Voor fietsers, wandelaars en liefhebbers van speciaalbieren is het de perfecte plek om in alle rust te genieten.

Cafe Zomerlust Tilburg

2. Stadscafé de Spaarbank
Stadscafé de Spaarbank vormt de toegangspoort naar de (oude) binnenstad en is voor velenstart- en eindpunt van een heerlijk dagje Tilburg.
Spaarbank Tilburg

3.Café Bakker
Café Bakker is een borrelbar met de focus op bier van eigen bodem. Bij Bakker zijn ze er van overtuigd dat je voor heerlijke speciaalbieren het land helemaal niet uit hoeft. Geniet van je koude biertje in de relaxte binnentuin.

Bakker Tilburg

4. Abdij Koningshoeven – La Trappe
In het Proeflokaal kun je, te midden van de prachtige tuinen van het trappistenklooster, genieten van een heerlijke lunch en natuurlijk van de mooie trappistenbieren van La Trappe Trappist. Niet in het centrum, maar zeker de moeite waard om te bezoeken!

Abdij Koningshoeven

5. Villa Pastorie
Of het nu gaat om brunch, lunch, borrel of diner, Villa Pastorie, gelegen aan de Piushaven, geeft uit eten in Tilburg een speciale betekenis. Geniet van een heerlijke maaltijd in deze prachtige binnentuin.

Villa Pastorie

6. Kim’s Kroeg
Kim’s Kroeg is voor iedereen die houdt van gezelligheid en warmte met een lekker hapje en drankje in een huiselijke sfeer. Ga hier naartoe voor een borreltje en een hapje en geniet in de heerlijke binnentuin!
Kim's Kroeg

7. Studio Tat
Studio Tat is een uniek concept waarbij een lunchcafe en een tattoostudio gevestigd zijn in één pand. Het lunchcafe is open voor iedereen die een heerlijk bakje koffie wil komen doen of iets lekkers wil lunchen. Bij Studio Tat hebben ze ook een binnentuin, weliswaar niet heel groot maar zeker zo gezellig!

Studio Tat

8. Peerkes Hoeve
In de Reeshof zit Peerkes Hoeve waar je op zomerse dagen kunt genieten van het mooi aangelegd terras met binnenplaats. Ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen heerlijk spelen in de speeltuin naast het grote terras.
Peerkes Hoeve

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.