LEVER 12 UUR JE VRIJHEID IN EN HELP FREE A GIRL

Wereldwijd worden meer dan 2 miljoen meisjes gedwongen tot prostitutie. Stichting Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van deze meisjes en de vervolging van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl, waarbij bekende en onbekende mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter met als doel om meer meisjes te bevrijden. Zo ook in de LocHal in Tilburg. De actie vindt plaats in de Week tegen Kinderprostitutie van 13 tot en met 19 mei. Foto: Allison Joyce.

Over Lock me up – Free a Girl 

De oprichters van Free a Girl, waaronder Yolanthe Sneijder Cabau en Arjan Erkel, hebben samen met 7 ambassadeurs in november 2018 de aftrap van Lock me Up 2019 verzorgd in de Bijlmer Bajes. Zij lieten zich opsluiten in een hokje dat symbool staat voor de bordeelhokjes in India waar duizenden meisjes in worden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. Naast de ambassadeurs van Free a Girl doen er dit jaar nu al bijna 400 bekende en minder bekende Nederlanders mee. Inschrijven kan via de website ​Lockmeup.nl.

Hokjes in de LocHal 

Deelnemers van Lock me Up – Free a Girl wordt gevraagd om de problematiek onder de aandacht te brengen en om zich te laten sponsoren.  Er komen twee hokjes in de LocHal te staan waar deelnemers in opgesloten worden van 8.30- 20.30 uur. Tijdens de 12 uur mogen deelnemers elke 2 uur het hokje 5 minuten verlaten en op de helft krijgen ze een schaaltje rijst. Iedere deelnemer zit tussen 13 en 17 mei op één dag 12 uur opgesloten.  Deze stoere actie kan alleen doorgaan als de deelnemers genoeg sponsoren vinden. Help deze helden mee! Het sponsoren van de deelnemers kan via de website lockmeup.nl/lochal-tilburg

Tilburgse initiatiefnemer Bieke van Engelen (17 jaar):
Na de documentaire van Yolanthe te hebben gezien, was ik om: Ik wil mij in gaan zetten voor deze stichting en actie, want dit moet veranderen! Ik wil ervoor zorgen dat er meerdere meisjes uit de gedwongen prostitutie worden bevrijd en dat ga ik doen door mee te doen aan deze actie, ik laat mijzelf 12 uur opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter en daarmee wil ik geld ophalen voor Free A Girl!

Over Free a Girl  

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. De afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werkt de stichting lokaal samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar onze toegevoegde waarde het grootst is. Wij steunen partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.