Lijfstijl

Lijfstijl


[VIDEO] DE DAG VAN DE ARCHITECTUUR – THEATERS TILBURG

CAST zette tijdens de Dag van de Architectuur in 2019 de Tilburgse architectuur in de schijnwerpers. Je kon deelnemen aan verschillende excursies, rondleidingen en activiteiten. Maar alles in 2020 is anders, zo ook deze dag. Daarom heeft CAST een online excursie voor je. In de aflevering neemt Tim je mee langs Theaters Tilburg.

‘T KAASBOLLEKE WEER OPEN! ZELFDE BROODJES; NIEUW JASJE

Het Kaasbolleke, een begrip op broodjesgebied in Tilburg, sloot vlak voor de coronacrisis haar deuren. De lunchzaak ging verbouwen. De eerste verbouwing sinds 1978, dus het was nodig “het was oud, maar vooral een beetje versleten en onpraktisch.” Afgelopen dinsdag werd er nog volop gezaagd, gesjouwd en behang gehangen. Ongelofelijk, maar twee dagen later staat alles er piekfijn bij voor de heropening.

FALAFELBAR BRENGT MEER VEGAN NAAR TILBURG

In Tilburg opent vandaag (dinsdag) om 12:00 uur De Falafelbar voor het eerst haar deuren voor het publiek, maar nog niet fysiek. Dat zegt Jeffrey Raimond tegen Vegan Business. Vanaf de Spoorlaan hopen ze hiermee een waardevolle toevoeging te zijn aan het huidige foodaanbod in onze stad “er is al veel te krijgen, maar goede falafel was nog wat onderbelicht.”

VAPIANO MAAKT DOORSTART

„Op 15 mei heeft de curator goedkeuring gegeven voor een doorstart”, aldus de zegsman tegen de Telegraaf. Begin mei sprak de rechtbank Gelderland het faillissement uit over VAP Nederland dat onder de naam Vapiano pizza- en pastarestaurants heeft. Nu kunnen de 9 restaurants weer open als de versoepelingen voor de horeca per 1 juni doorgaan.

SUSTAINABLE MONDKAPJES VAN EIGEN BODEM

Een aantal dagen geleden was op de site van het Brabants Dagblad een, enigszins cynisch, artikel te vinden over lokale ondernemers welke niet weten hoe snel ze momenteel de “cowboymarkt” van de mondkapjes moeten betreden. Tegelijkertijd hangen er bij de zonnestudio aan de cityring grote posters met daarop “Hier mondkapjes te koop!” Wie vanaf 1 juni met het openbaar vervoer wil reizen, is verplicht een mondkapje te dragen. Maar de vraag naar de maskers was al enorm, dus ontstaan nu overal lucratieve initiatieven om de markt te kunnen bedienen.

VERBIJSTEREND: OLIEMEULEN HAD BLIJKBAAR GEWOON OPEN MOGEN BLIJVEN

Begin april luidden de verzorgers van het park de noodklok. Het park mocht door de coronacrisis geen bezoekers ontvangen en dit terwijl de kosten voor het verzorgen van de dieren gewoon doorlopen. De vrees bestond dat De Oliemeulen het niet vol zou kunnen houden. Door een crowdfunding heeft de Oliemeulen meer dan €40.000,- binnen weten te halen om het park overeind te kunnen houden. Een fantastische prestatie, maar nu blijkt dat het park gewoon open had mogen blijven zolang het zich aan de 1,5 meterregels hadden gehouden.