Lijfstijl

VERZORGINGSTEHUIZEN OP SLOT, MAAR OUDEREN STAAN ER NIET ALLEEN VOOR

Door coronamaatregelen zitten in heel Nederland de verzorgingstehuizen op slot. Ook bij locaties van De Wever zijn bezoekers niet langer welkom om de gezondheid van de bewoners en medewerkers te kunnen waarborgen. Gelukkig ontstaan er veel initiatieven om de ouderen een hart onder de riem te steken en ze door deze vreemde dagen heen helpen.
4min 123

Lijfstijl


TILBURGS HITKANON BAND WITH BENEFITS IN POPPODIUM 013

Afgelopen zomer organiseerden ze de vijfde editie van de Eindejaarscantus voor 3.500 bezoekers, in december speelden ze een uitverkochte show in TivoliVredenburg, in januari stonden ze samen met de Jeugd van Tegenwoordig in de Franse Alpen. Niet de minste agenda. Maar op vrijdag 13 maart keren de mannen terug voor een zege tijdens een thuiswedstrijd, de stad waar het voor hen allemaal begon: Tilburg! En ook hier zal spoedig de stempel ‘UITVERKOCHT’ op vallen. Wij waren benieuwd naar hun verhaal dus spraken we met Niek de Groot (gitaar en trompet) en Nico Calder (toetsen en doedelzak?!).

[VIDEO] BOUW EL FETH MOSKEE BIJNA KLAAR

De nieuwe moskee in de Tilburgse Stedekestraat wordt medio maart deels in gebruik genomen. Een slordige 17 jaar duurde het om dit gebouw gerealiseerd te krijgen.

[VIDEO] NIEUWE AABE QUIZ! – AFLEVERING 6

De AaBe Quiz, waarbij het juiste antwoord altijd A of B is. Tim heeft 3 vragen voorbereid en wanneer de deelnemers al deze vragen goed beantwoorden mogen ze aan het rad draaien! Met kans op een te gekke jackpot van Jetts Tilburg-Aabe!

UN BIJZONDER DELLEKE: DE KRUIKENSTAD KNETTERDEL

De Schrobbeler bonbon, de Kruikenbal en de Kruiket. Snacken op zijn Kruikenstads wordt ieder jaar spannender, met als nieuwe hoogtepunt: een ode aan Prins Knet d’n Irste (en Veul gere?), de Kruikenstad Knetterdel! 

SKULLY GIN UIT GOIRLE MAAKT DUURSTE FLES GIN OP AARDE

Na een culinaire wereldreis waarbij steeds nieuwe smaakexplosies ontdekt werden besloten de Goirlese founders van Skully Gin om de door hun opgedane inspiraties om te zetten in een reeks ginsoorten. Ze worden “een premium gin in het topsegment van de markt” genoemd. Die positie nemen ze nu wel erg letterlijk, want ze hebben een gin op de markt gebracht van een paar miljoen.

ALAAF: POP-UP TWEEDEHANDS CARNAVALSWINKEL OPENT HAAR DEUREN!

In de Schouwburgpromenade gaat aanstaande maandag een pop-up carnavalswinkel open en niet zomaar één: Enkel tweedehands outfits halen de rekken. Het is een initiatief van Jan en zijn moeder, bekend van Petra’s Used en Vintage. De winkel gaat, hoe toepasselijk, Alaaf heten.