Lijfstijl

20 januari 2021 Redactie WijZijnTilburg

[LIVE] BEKENDMAKING DICHTER DES VADERLANDS IN TILBURG

De inauguratie van de Dichter des Vaderlands vindt voor het eerst niet plaats in Amsterdam, maar in onze LocHal. Het het Tilburgse literatuurfestival Tilt is gevraagd door de stichting Dichter des Vaderlands om de officiële installatie in de, lege en gesloten, bibliotheek te de inauguratie te organiseren. ‘Een hele eer’, aldus directeur Bijke Aarts van Tilt tegen het Brabants Dagblad.
3min 64

Lijfstijl


[VIDEO] DE KOOPVAARDIJ: NIEUWE KOP VAN DE KOOPVAARDIJSTRAAT

“De welverdiende kop van de Koopvaardijstraat”, dat is het, de Koopvaardij. De statige dame is dé verbinding tussen Piushaven en het centrum. Veel horizontaliteit, een plint die aansluit bij de omgeving en een glazen band daarboven. Vlak naast en tevens onderdeel van; een openbare verblijfstrap en vergeet ook de sociale huurwoningen aan de achterzijde niet. In Tourtje Tilburg met Tim spreekt Tim met de architect en neemt een kijkje in het topje van het gebouw, een penthouse met aan alle zijden een volledig balkon!

[VIDEO] NOORDERSTREEK IS TILBURGS NIEUWSTE WIJK!

Langs het Wilhelminakanaal in Tilburg, op de plaats waar wijnimporteur Verbunt zich ooit vestigde, ontstaat een bijzondere woonwijk; De Noorderstreek. Vrijstaande woningen, Twee-onder-één-kaps én de zogenaamde “Morgenwoningen”. De wijk is inmiddels zo goed als klaar, op het CPO project na. Tim ging in zijn Tourtje Tilburg langs de nieuwe wijk en sprak de aannemer.

TOASTY BUSINESS KOMT MET PARACETAMOL BEZORGSERVICE

Ook al is dit jaar Oud en Nieuw anders dan andere jaren, we mogen toch wel aannemen dat jullie alles uit de kast gaan halen om morgenvroeg toch met een enorme kater wakker te worden. Als je dan echt niet de kracht hebt om jezelf naar een mega essentiële winkel te verplaatsen om vervolgens daar een half uur in de rij voor de Kruidvat te gaan staan voor enkele pijnstillers is daar de ultieme kateroplossing van Toasty Business: Een tosti frikandel special, inclusief sapje én paracetamol bij iedere bestelling.

[VIDEO] AABE QUIZ KERSTSPECIAL!

Vlak voor de strengere lockdown struinden we nog de AaBe Fabriek door met een quizmaster en prijzenrad voor een superbijzondere kerstaflevering van de AaBe Quiz! Na 11 afleveringen hebben we ein-de-lijk iemand kunnen verblijden met de jackpot! Ben jij ook zo benieuwd naar de prijs? Snel kijken dan!

KATTENCAFÉ IN TILBURG: HET PARADIJS VOOR CRAZY CAT LADIES

Op 4 oktober 2020 gingen ze na een succesvolle crowdfunding dan eindelijk open: Kattencafé De Spinnerij. Menig kattenliefhebber in Tilburg, zoals ik, keek hier enorm naar uit, dus ik besloot om in hun eerste week ook een kijkje nemen.

CORONAVIRUS DWAALT DOOR WINKELSTRATEN

De winkelstraten in Tilburg zijn aardig verlaten, de nieuwe lockdown door corona doet zijn best. Het virus liet vooralsnog zijn aanwezigheid zien door leegte, maar vandaag was het ook zichtbaar en tastbaar in het centrum van onze stad waar te nemen in de vorm van een mega coronavirusinstallatie door kunstenaar Tim Hobbelman.