Lijfstijl

TIPS: GEZOND KOKEN NA HET WERK

Het avondeten is over het algemeen de belangrijkste maaltijd die de mens nuttigt op een dag. Dit komt doordat het avondeten vaak de maaltijd is die het meeste bijdraagt aan de dagelijks binnengekregen voeding. Met deze hoeveelheid voeding gaan uiteraard ook een hele hoop voedingsstoffen gepaard. Het is daarin uiteraard afhankelijk van het geconsumeerde maal of deze voedingsstoffen een positieve of negatieve invloed hebben op jouw voedingspatroon. Omdat je met het avondeten zoveel voeding binnenkrijgt, is het dan ook belangrijk om zo vaak mogelijk zo gezond mogelijk te eten! In deze blog geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het gemakkelijker gezonder eten.
4min 74

Lijfstijl


[LIVE] BEKENDMAKING DICHTER DES VADERLANDS IN TILBURG

De inauguratie van de Dichter des Vaderlands vindt voor het eerst niet plaats in Amsterdam, maar in onze LocHal. Het het Tilburgse literatuurfestival Tilt is gevraagd door de stichting Dichter des Vaderlands om de officiële installatie in de, lege en gesloten, bibliotheek te de inauguratie te organiseren. ‘Een hele eer’, aldus directeur Bijke Aarts van Tilt tegen het Brabants Dagblad.

KLEINKUNST DUO KEES EN KUUK KOMEN MET NIEUWE SINGLE

Tilburg – Sanne Tuinder en Sophie Kerkhof, ook wel bekend als Kees en Kuuk, brengen op 29 januari de eerste single uit van hen debuutalbum DE AFGROND. In hun muziek staan poëtische klanken, de Nederlandse taal en wonderlijke, maar gevoelige teksten centraal.

GROTE ONLINE TV SHOW KRIJGT VERVOLG

TILBURG – Fatguys organiseert vrijdag 15 januari de 2e editie van de Grote Online TV Show. Deze online-avond is te volgen via een livestream op Facebook en Youtube en begint om 20.00 uur. Het betreft een avondvullend programma met diverse spelonderdelen. Een deel van de opbrengst gaat naar een van de 15! deelnemende horecazaken. Ook gaat er per verkocht ticket een bedrag naar Villa Pardoes. “Na de succesvolle 1e editie kon een 2e bijna niet uitblijven. Zo helpen we elkaar toch in deze tijden!.”, aldus Phil van Roij.

[VIDEO] “DE TILBURGER” OP FILM IN STOERE MINI DOCUMENTAIRE

Zwart-wit, dan weer kleur. Alsof het een videoclip is, maar dan mét inhoud. Filmachtige shots en korte quotes sieren een nieuwe serie mini docu’s. “NulDerTien Stories” heet het en het laat de échte verhalen van Tilburg zien. Die van de straat, van de Tilburger en van verschillende subculturen die Tilburg de stad maken waar wij zoveel van houden. “Gewoon gemaakt uit liefde voor de stad, snapte.”

[VIDEO] DE KOOPVAARDIJ: NIEUWE KOP VAN DE KOOPVAARDIJSTRAAT

“De welverdiende kop van de Koopvaardijstraat”, dat is het, de Koopvaardij. De statige dame is dé verbinding tussen Piushaven en het centrum. Veel horizontaliteit, een plint die aansluit bij de omgeving en een glazen band daarboven. Vlak naast en tevens onderdeel van; een openbare verblijfstrap en vergeet ook de sociale huurwoningen aan de achterzijde niet. In Tourtje Tilburg met Tim spreekt Tim met de architect en neemt een kijkje in het topje van het gebouw, een penthouse met aan alle zijden een volledig balkon!

[VIDEO] NOORDERSTREEK IS TILBURGS NIEUWSTE WIJK!

Langs het Wilhelminakanaal in Tilburg, op de plaats waar wijnimporteur Verbunt zich ooit vestigde, ontstaat een bijzondere woonwijk; De Noorderstreek. Vrijstaande woningen, Twee-onder-één-kaps én de zogenaamde “Morgenwoningen”. De wijk is inmiddels zo goed als klaar, op het CPO project na. Tim ging in zijn Tourtje Tilburg langs de nieuwe wijk en sprak de aannemer.