LINE UP BETTER GET HIT FESTIVAL COMPLEET

De line-up voor de eerste editie van het Better Get Hit Festival is compleet. Op 12 januari wordt Theaters Tilburg omgetoverd tot festivallocatie met in verschillende zalen de beste soul, jazz en urban acts van het moment. 

Better Get Hit Festival voegt de laatste namen toe aan de line-up. Zo sluit dé festivalband van Nederlandse bodem, Mauskovic Dancebandde Studiozaal af met tropische klanken. Ook van eigen bodem komt Rilan & the Bombardiers met zijn eclectische stijl van pop, funk en rap naar het Better Get Hit Festival. De soulvolle Sarah Jane speelt met haar band, als ook de powervrouw Laura Vane & The Vipertones. Misschien wel de grootste belofte van de Nederlandse hiphop met jazzsaus is Jay-WaySarathy Korwar is geboren in de VS, opgegroeid in India en wonend in London. De klassieke Indiase klanken, improvisaties en drumcomputers brengt hij samen met het Upaj Collective. Daarnaast zal Dr. Brass de foyer van Theaters Tilburg in vuur en vlam zetten. 

Prince Expositie
Speciaal ter ere van Princeheeft Better Get Hit de Tilburgse primeur met een eigen Prince expositie. Tijdens het festival zal een collectie van His Royal Badnesste zien zijn. Tevens speelt Judith Hill, die nota bene een album heeft opgenomen met Prince himself, in de zaal naast de expositie. En als paarse draad door het festival speelt Cory Henry met het Metropole Orkestbewerkingen van Prince zijn grootste hits. 

Soul, Jazz, Urban en Words
Met eerdere namen als Caro Emerald, Cory Henry ft. Metropole Orkest, en Fresku weet het Better Get Hit een gevarieerde line-up te presenteren. Liefhebbers van soul kunnen doorlopend genieten van de beste Nederlandse en internationale acts. Jazz georiënteerde liefhebbers kunnen hun hart ophalen met o.a. Metropole Orkest plays Mingus met solisten Mete ErkerPaul van Kemenade,Jan Menu en Louk Boudesteijn en ook funkheld Joseph Bowie met jazzformatie Licks & Brains. Daarnaast presenteert Better Get Hit  Festival de nieuwste generatie urban of ook wel hiphop met ZENO, Dutty T., Gil & Megas.Speciaal is ook de samenwerking tussen musici en schrijvers. Het programma Music & Words wordt vormgegeven door oa Kees van KootenJules DeelderDimitri Verhulsten Ronald Giphart. 

Better Get Hit Festival is dé perfecte aftrap van het nieuwe jaar!

Alle namen, meer informatie en tickets via www.bettergethit.com

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.