MAX ZIJN DROOM KOMT UIT: EEN BOOT OM DE PIUSHAVEN SCHOON TE MAKEN

Op vrijdag 7 december was in een aflevering van Vroege Vogels te zien hoe Max van Zon uit Tilburg een grote wens had; de Piushaven moet te schoonste haven van Nederland worden. 

Vanuit de gemeente kreeg Max dit voorjaar een bootje ter beschikking voor een aantal maanden om het afval uit de Piushaven op te ruimen. Plastic, blikjes, maar ook een kentekenplaat komt hij wel eens tegen. In de zomer sprong hij af en toe in het water om spullen eruit te halen.

Max wordt ‘de bioloog van de haven’, genoemd omdat hij ook veel weet van de dieren die in de haven leven. Zo houdt hij in het broedseizoen bij waar welke vogels zitten te broeden en op hoeveel eieren ze zitten.

De toekomst van Max en zijn droom om de Piushaven schoon te houden was echter onzeker. Het bootje mocht hij nog maar 6x meenemen en in de aflevering van Vroege Vogels werd een oproep gedaan of iemand Max kon helpen. 

Tilburgers.nl meldt dat tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad van het jaar het dan ook een punt voor bespreking was. Frans van Aarle van Lokaal Tilburg had hiervoor een motie ingediend om te vragen of Max zou kunnen worden geholpen met zijn droom en inzet. 

Wethouder Berend de Vries vertelde dat er al een boot voor Max beschikbaar was. Directeur van de Diamantgroep, Robert Bool, heeft aangeboden om zijn eigen boot ter beschikking te stellen voor Max.

Ton Hendriks, die al sinds het begin met Max als schipper mee op het bootje gaat, is door het dolle heen. ,,Dit is fantastisch nieuws! We kunnen nog 14 keer gebruik maken van de huidige boot. Daarna komt er een boot beschikbaar. Het onderhoud, de motor en een aanlegplek worden geregeld door de gemeente”, aldus Ton Hendriks. Ton vertelde dat alle accessoires zoals een lange knijper, schepnetten en zwemvesten ook worden voorzien. 


Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.