MET VALLEN EN OPSTAAN

De eerste editie van Wipe Out in Tilburg was afgelopen zondag 17 juni een feit. Studentenvereniging Plato haalde met vier verschillende attracties op het Koningsplein het Wipe Out parcours naar onze stad.

Jonge jongens met een Plato shirt, ouders met kinderen en joelende groepen vrienden vullen het plein. Met een biertje in de hand en de DJ op de achtergrond lijkt het evenement met de quote ‘Wipe Out painfully funny’ goed voor wat vertier en leedvermaak. Enkele deelnemers gaan de uitdaging aan en springen op de vier metershoge bewegende ballen. Het publiek juicht en klapt wanneer de deelnemer de overkant weet te behalen. De Big Red Balls is één van de vier attracties op het Koningsplein. Uit de blauw met witte wand schieten op onverwachte momenten rode kussens naar voren; de Sucker Punch is gebaat bij een goede balans en snelheid. Met de Sweeper is het de kunst om op het juiste moment de zwaaiende arm te ontwijken. De draaiende Dizzy Dummy is niet bedoeld voor deelnemers met een zwakke maag of veel alcohol in het bloed; je wordt namelijk één minuut lang rondgedraaid.

Wipe Out op het Koningsplein

Het tweede deel van de dag wordt gevuld met deelnemers die zich ingeschreven hebben voor het competitieve deel. Hoewel deze deelnemers enthousiast zijn, blijken de Tilburgers niet uit te blinken op deze hindernissenbaan. Het plezier staat voorop ondanks dat de attracties niet in het water staan. Wie weet volgend jaar in de Piushaven?

 

Sara Visscher