MUZETUIN “RAVAGE” NA TOP(WEEK) FESTIVAL

WhatsApp Image 2019-08-26 at 13.47.28
Een ongekend mooi feestje moet het zijn geweest, TOP FESTIVAL, waarbij duizenden verse nieuwe Tilburgers kennis konden maken met elkaar, Tilburg en de Muzetuin. Helaas mag Fontys Hogeschool voor de Kunsten daarna op de blaren zitten, want tijdens de eerste ontmoeting van hun studenten met "hun tuin" is het één grote vuilnisbelt. Een groep FHK'ers (zo noemen studenten van de kunstopleiding zich) namen vannacht het heft, en vooral de vuilniszak, in eigen handen en riepen op Instagram de TOP Week op het matje.

Twee area’s in een zonovergoten Muzentuin met o.a. de Dronken Tatta’s en Fijne Deuntjes, dat klinkt als een gezellig feestje. En dat was het ook. Op  de donderdagmiddag van de TOP Week konden de nieuwe studenten zichzelf te buiten gaan tijdens TOP Festival. De organisatie leek vlekkeloos te verlopen, totdat er zondagavond enkele FHK studenten via Instastory aan de bel trokken.

De Dronken Tatta’s tijdens TOP Festival. Foto: TOP Week facebook

Zondagmiddag was namelijk de gehele Muzetuin, na het feest op donderdag, nog steeds een “ravage”. Het grasveld is bezaaid met plastic bekers, kartonnen bekerhouders en blikken bier. De organisatie van de TOP week gaf geen gehoor volgens betrokkenen van Fontys en de volgende ochtend al zouden nieuwe FHK’ers een rondleiding krijgen door het gebouw èn die tuin. Dat is natuurlijk geen visitekaartje! (Of juist wel, want dan weet je als nieuwe student in ieder geval wel dat er ook ruimte is om flink te feesten, maar dat terzijde). Via Instastory deelden Fontysstudenten foto’s van de tuin en uitten hun ongenoegen door de TOP Week te taggen. “Dit moet zo snel mogelijk opgeruimd worden!”, zelf voegden ze dan ook daad bij het woord. Al de gehele namiddag tot na middernacht waren de klokkenluiders bezig met het schoonmaken van “hun tuin” en riepen medestudenten op om te komen helpen.

Het regende klachten en onbegrip op Instastory. Foto: Instastory screenshots

De organisatie van de TOP Week laat maandagmiddag weten op de hoogte te zijn van de situatie. De gehuurde schoonmaakploeg zou door een miscommunicatie donderdagochtend op de planning hebben gestaan in plaats van vrijdagochtend. Inmiddels is de Diamant groep hard aan het werk om de boel op te ruimen en de Muzetuin weer om te toveren tot het gewenste visitekaartje.

 

Bijna klaar! Foto: Wij Zijn Tilburg

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.