NACHT VAN DE KUNSTEN: ONTDEK TALENTEN VAN FONTYS HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN

1906-597f50fee17d2eb7af189aeeb44ed209
Ontdek talenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK). Op vrijdag 20 december vinden er meer dan 50 performances plaats in het FHK gebouw en de concertzaal van Theaters Tilburg. Van dans tot muziektheater, van klassiek tot circus en van expositie tot rockshow. Met één ticket heb je toegang tot het gehele programma. Vier het begin van de feestdagen met een avond vol kunst. Foto: Nacht van de Kunsten 2018 door Piet Kuijten - Artiesten Sonja Oberkofler en Inês Lacerda.

Dit jaar kenmerkt zich door de toename aan interdisciplinaire projecten; meerdere kunstdisciplines in één voorstelling. Zo zal Hanna-Lina Hutzfeldt dans, visuals, beeldende kunst en muziek combineren tijdens haar voorstelling. Hier staat de dialoog over het thema ‘psychose’ centraal. Het Digital Networked Arts (DNA) programma geeft workshops genaamd Juxtaposition. Hier gaat bestaand, analoog werk door een proces van digitalisering, demontage, manipulatie en animatie om nieuw werk te maken.

Een kleine greep uit de rest van het programma:

Fashion Hack Lab

We dragen een kledingstuk gemiddeld 7 keer voordat we deze afschrijven en bij het vuil gooien. Per persoon gooien we jaarlijks 12 tot 14 kilo aan textiel weg. Op dit moment komt globaal nog maar 1% van de gedragen textiel terug in nieuw textiel. Het hergebruiken van materialen en grondstoffen door recycling is dus geen overbodige luxe. Bij Fashion Hack Lab wordt jouw oude kledingstuk onderdeel van een nieuw ontwerp. Herken jij je oude kledingstuk terug? Lever je oude kleding bij ons in en wij gaan ermee aan de slag.

Tijdens Nacht van de Kunsten openen we ons Fashion Hack Lab voor publiek en presenteren we nieuwe outfits aan de ‘vorige’ eigenaars.Breaking down is waking up – An open dialogue about psychosis.

​Door middel van dans, visuals en klassiek gezang geeft Hanna-Lina vorm aan het verloop en herstel van een psychose.Er bestaat een prachtig en magisch universum waarin we connectie kunnen maken met alles en iedereen. Dit universum kan overweldigend zijn; zo erg zelfs dat het moeilijk is om hier uit te komen. Verloren in je eigen fantasie, slachtoffer van de magie, angst en machteloosheid, een witte leegte…  Langzaam kom je tot besef dat alles nog steeds in essentie met elkaar verbonden is en elk mens zijn eigen werkelijkheid creëert. Sommige mensen beleven psychotische ervaringen als een belangrijke spirituele boodschap – anderen zien het meer als een symptoom van een aandoening. Met psychoses moet bewust en deskundig omgegaan worden. In deze voorstelling wil ik mensen prikkelen om met hun gevoel te luisteren naar mijn verhaal. Na de voorstelling is er ruimte voor een nagesprek en uw beleving, ervaring en kennis te delen met Hanna-Lina en anderen.

Sonic Whip
Sonic Whip is een explosieve rockband uit Nijmegen opgericht door de broers Florian en Meryn Bevelander en later gecompleteerd met bassist Frank Mohnen. Gitarist en frontman Meryn is publiekswinnaar van de Sena Young Talent Guitar Award. Florian en Frank kennen elkaar van de Rockacademie. De eerste mini-EP van de band, die begin van dit jaar in eigen beheer verscheen, werd opgepikt door Indie XL. Hun track “Evil Mind” stond zes weken in de Indie Chart. De muziek van deze jonge band is fris en tegelijkertijd uiterst volwassen. Train alvast je nekspieren, zodat het headbangen wel goed komt! De bandnaam is ontleend aan één van de beste Nederlandse albums aller tijden : Sonic Whip van Automatic Sam.

• Fashion Hack Lab; oude kleding recyclen tot een nieuw kledingstuk.
• 3 grote koren; muziektheater, het kamerkoor en musicompany
• Urban Fishing; theatercollectief Motjheu zoekt de grenzen op tussen theater en beeldende kunst.
• Simio Kollektiv; circusperformance over het verbinden van individuele lichamen en het creëren van een continue stroom van beweging.
• Peeled Collective; dansvoorstelling over het ontmoeten van vreemden.
• Muziektheater; een bewerking van een klassieker “De Gelaarsde Poes”

De Nacht van de Kunsten zal afgesloten worden met guilty pleasures. Deze worden gespeeld door Brugklasbeatz, die maar liefst uit vier coaches konden kiezen na hun blind audition bij The Voice of Holland.

Meer informatie en volledig programma vanaf 13 december via www.fontys.nl/nvdk

Nacht van de Kunsten
Datum: Vrijdag 20 december 2019
Tijden: aanvang programma 19.30 uur (deuren open vanaf 19.00 uur)
Locatie: Fontys Hogeschool voor de Kunsten en theaters Tilburg
Ingang: Concertzaal Theaters Tilburg, Schouwburgring
Ticket: € 15,00 (incl. reserveringskosten) via Theaters Tilburg www.theaterstilburg.nl of 013 – 543 22 20

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.