NIEUW FESTIVAL IN TILBURG MET URBAN, SOUL EN JAZZ

Better Get Hit is het nieuwste festival van Brabant met de beste Urban, Soul en Jazz dat plaatsvindt op 12 januari in Theaters Tilburg. De aftrap is op 11 januari in Paradox Tilburg. De eerste namen zijn bevestigd: Caro Emerald, Judith Hill, Cory Henry, Fresku en Metropole Orkest.

In totaal zullen op Better Get Hit meer dan 20 acts op 7 verschillende podia optreden. De drie genres Urban, Soul en Jazz komen breed aan bod met internationale grootheden en Nederlandse wereldsterren. Better Get Hit wil met het festival Tilburg op de kaart zetten als internationale muziekstad van allure. De naamgever van het festival ‘Better Get Hit (In Your Soul)’ is een compositie van Charles Mingus uit ‘59 waarin hij op eigenzinnige wijze Blues, Soul, Jazz en Gospel mixt. Mingus is een grote inspiratiebron voor Tilburgse musici.

De eerste 5 acts zijn bekend; Caro Emerald, Judith Hill, Cory Henry (met trio en met Metropole Orkest) en het Metropole Orkest plays Mingus met solisten; Paul van Kemenade, Mete Erker, Louk Boudesteijn en Jan Menu. 

De eigenzinnigheid van Mingus komt terug in het autonome karakter van het festival. Better Get Hit slaat een brug tussen de muziekgenres, maar ook tussen de cultuursector en het bedrijfsleven. Daarnaast brengt Better Get Hit bourgondische kwaliteit en Brabantse gastvrijheid.

Dé perfecte aftrap van het nieuwe jaar. De ticketverkoop is inmiddels gestart. ‘Better Get Your Tickets’ hier!

Kaarten en informatie via www.bettergethit.com beperkt aantal Early Bird Tickets met 18 euro korting.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.