GIGANTISCH NIEUW PAND VOOR VANBEURDEN HEALTH&BEAUTY

De nieuwe locatie van de welbekende beautysalon vanBeurden health&beauty is sinds zaterdag 3 november geopend. Al is het niet helemaal in Tilburg, het ligt op de Tilburgseweg, in Goirle, en Goirle ligt tegen Tilburg aan, en wij vinden daarom dat dat telt. Want waar in Tilburg hebben we nou zo’n uitgebreid beautyconcept als vanBeurden? Juist ja, nergens! Eigenaresse Mariët leidt ons rond door het splinternieuwe salon.

De nieuwste zonnebanken
“Het is allemaal begonnen met zonnebanken. Wij zijn al zo’n 10 à 12 jaar leverancier van megaSun. Daar stonden we mee op beautybeurzen door het hele land. Tot we op een gegeven moment dachten: waarom maken we geen vaste showroom? Dat was onze eerste locatie; een showroom/inspiratiecentrum voor megaSun.” Maar daar hield Mariët het niet bij: “We leggen bij vanBeurden health&beauty de focus op skincare en huidverbetering, voor alle prijsklassen.” We lopen richting een gang met zonnebanken: “We hebben hier de allernieuwste modellen staan die de huid niet alleen van UV licht, maar ook van vitamine D en collageen voorzien. Met het easyCare systeem wordt je huid gemeten en vervolgens worden de lampen van de zonnebank op jouw huidtype aangepast zodat de conditie van je huid verbetert en je daardoor veel mooier en egaler bruint.”

Efficiënt afslanken
We gaan door naar een ruimte met TMF warmtecabines. “Hier zijn we ook heel blij mee! Dit is het afslank gedeelte. Als je sport in deze warmte spreekt dat gelijk de vetverbranding aan. Daarnaast meten we je en geven we voedingsadvies.” De ruimte is rustgevend en intiem: “Je wordt persoonlijk begeleid want dat geeft de beste resultaten.”

Beautylounge vanBeurden

Beautysalons
Een stukje verderop, het is een gigantisch pand, zitten vijf beautysalons en een beautylounge. “De beautylounge is het perfecte begin van een verwendagje met zijn tweeën. We serveren daar ook lunch, koffie en thee.” Daarna kan je door naar de beautysalons: “Kijk dit is leuk”, Mariët schuift twee deuren tussen drie verschillende salons open, “Wij hebben als enige in Nederland een driedubbele salon! Dan kun je gezellig met zijn drieën een behandeling nemen en ondertussen nog een beetje kletsen.” In de beautysalons worden een aantal zeer exclusieve skincare merken aangeboden. “Ik ben heel trots op het merk QMS, niet veel salons mogen daarmee werken, dus wij voelen ons vereerd dat ze ons uitgekozen hebben.”

Beautysalon vanBeurden

Beautystore
De merken zijn ook te koop in de Beautystore. “Nog zoiets!”, zegt Mariët enthousiast, “My Jewellery heeft bij vanBeurden de eerste shop-in-shop van Nederland geopend!” Dan kun je dus naast alle schoonheidsproducten ook leuke sieraden en kleding kopen van dit populaire merk.

Wachtruimte en patio vanBeurden

Hand- en voetspa
En last but not least; de ruime hand- en voetspa. “We zijn met dit nieuwe pand van twee naar zes plekken gegaan.” Het is tien uur ’s ochtends en het is al druk aan het worden. “Er is hier altijd veel bedrijvigheid. Daarom is het zo fijn dat we nu meer plekken hebben in de handSpa.”

Verhuizing
De oude locatie is maar twee weken dicht geweest. In die tijd hebben Mariët en haar team de boel over gehuisd. “Dat heb ik bewust door de meiden laten doen, dan weten ze waar alles staat en is de overgang soepeler.” Mariët heeft haar klanten tijdens de verhuizing op de hoogte gehouden met een serie filmpjes. “Ik wilde iedereen zoveel mogelijk betrekken bij ons project.”

“Het allerleukst vind ik dat heel de winkel staat voor mijn visie op beauty. Een droom als jong meisje eindelijk kunnen waarmaken! Qua merken ben ik heel trots op de merken Aqua di Parma en QMS en natuurlijk niet te vergeten ons jonge gezellige maar zeer professionele team. Oh en we hebben nu dus ook een eigen parkeerplaats en een patio!” Je hoort het al; Mariët heeft het goed getroffen met haar salon aan de Tilburgseweg, met veel Tilburgse klanten, op vijfhonderd meter van Tilburg.

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.