NIGHT UNIVERSITY: SCIENCE ZOO

Op donderdag 4 oktober vindt de 6de editie van Night University plaats. Het gaat weer een onvergetelijke avond worden bij hét campusfestival van de Tilburgse Universiteit. Ze zetten hun deuren wijd open en hebben voor ieder wat wils. 

Night University is hét campusfestival van Tilburg University. Tijdens dit festival staat de ontmoeting tussen wetenschap en samenleving centraal. Je kunt kiezen tussen verschillende workshops, rondleidingen, presentaties, optredens en experimenten. Van silent disco tot de evolutietheorie, salsa & merengue workshop, theater, debat en karaoke. Er zijn zo veel verschillende leuke en leerzame activiteiten die je kunt bezoeken.  

Het festival wordt op Werelddierendag gevierd. Er wordt daarom tijdens dit evenement speciaal aandacht besteed aan de overlappende werelden van mens en dier. Het gaan om de vragen hoe wij met dieren omgaan, wat we van dieren kunnen leren en wat een mens van een dier onderscheidt. 

Ook heeft Night University speciaal voor middelbare scholieren een safari profielwerkstuk. Hiermee kun je als bovenbouw student inspiratie opbouwen voor jouw profielwerkstuk. Naast vele interessante activiteiten lichten ze graag de Night Talk van wetenschapsfilosoof Bas Haring nog eens extra uit. Hij denkt hardop na over de vraag ‘Mag je dieren doden om ze te redden?’. Daarnaast mag je het hilarische ‘Theaterimpro: Als de kat van huis is…’ niet missen!

Night University is voor iedereen gratis toegankelijk en is van 18:30 uur tot 02:00 uur. Op de website van Tilburg University kun je per uur het programma zien van dit fantastische festival. Het is een van de weinige festivals in Nederland waar je nieuwe breincellen bij kunt maken. Dus blijf vooral niet thuis en nodig iedereen uit!