NOG ÉÉN KEER DE JAOZEETIE!

De Jaozeetie is een verzameling van vele mooie verhalen uit Tilburg. Zoals over de Siberische grondeekhoorn die vooral in Azië voorkomt…. en in Tilburg. En wie herinnert zich nog de laatste keer dat Willem II landskampioen werd? De middenstip is bewaard gebleven! Zo’n vijftig verhalen komen in De Jaozeetie aan bod. Van lang geleden, maar ook de meer recente geschiedenis van de stad komt aan bod. Hij was tijdens de Tilburgse kermis al te bewonderen maar komt nu nog één laatste keer terug! Foto: De Joazeetie Facebook.

De vele voorwerpen, foto’s en geluidsfragmenten zullen bij sommigen herinneringen oproepen, voor anderen zijn ze nieuw. Het is een unieke Tilburgse belevenis, die zal verbazen en ontroeren, maar die ook zeker bij velen een lach zal veroorzaken. En waar Jaozeetie! natuurlijk naar hartenlust geroepen mag worden!

Noortje van Venrooij en Bas Horsten hebben afgelopen mei €1000,- gewonnen tijdens de negende pitch night van de Awesome Foundation. Zij presenteerden het idee voor dit rariteitenkabinet en wisten hiermee de jury te overtuigen. De Jaozeetie was tijdens de Tilburgse Kermis al te bewonderen maar komt nu nog één keer terug voor iedereen die hem nog niet heeft gezien.

Op 21 augustus vond alweer de tiende pitch night plaats van de Awesome Foundation. Deze keer is hij gewonnen door Piet Hoofs, een gepensioneerde Tilburgse beeldend kunstenaar wilde met zijn pitch ‘Stadsdichters en haven’ verbinding brengen in de stad en aandacht geven aan stadsdichters. Dit gaat hij doen door gedichten van stadsdichters aan de waterkant van de Piushaven te graven.

Kom zaterdag 25 augustus naar NS16 in Tilburg waar de Joazeetie in al zijn glorie staat tussen 11:00 en 18:00 uur. Er is ook een schiettent aanwezig om je allermooiste kermisfoto te schieten.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.