OKTOBERFEST TILBURG; BIST DU BEREIT?

adult-beer-crowd-1467807
4 en 5 oktober staat Oktoberfest Tilburg weer voor de deur. Wij vroegen ons af; ben jij er klaar voor? In dit artikel staat alles dat je moet weten om geen flater te slaan op Oktoberfest Tilburg. De muziek, de gebruiken en een stukje kennis.

Musik
Op het Oktoberfest geen Aprés-ski of parthits, maar de échte Duitse klanken. Ben je daar niet helemaal mee bekend? Geen probleem, wij helpen je! De nummers die je sowieso moet kennen zijn; Trink, trink, Brüderlein trink en Ein Prosit. Dit zijn namelijk de liederen waarmee de proost ingezet wordt en het drinken begint. Wil je alvast écht diep in de Oktoberfest muziek duiken, dan is deze afspeellijst uitermate geschikt:

https://open.spotify.com/album/4VVqSU869buvduEZAatuP5

Traditionen
Wat doe je wel en wat vooral niet bij een Oktoberfest. Maak je vooral niet te druk, het belangrijkste is dat je viel Spaß hebt. Toch is het handig om op een paar dingen te letten, te beginnen bij kleding. Hoewel Oktoberfest Tilburg geen verplichte dresscode kent, zal zo’n 90% van de bezoekers in traditionele lederhosen of dirndl rondlopen. Wil je niet uit de toon vallen? Schaf er dan een aan!

Losgaan en feesten wordt tijdens Oktoberfesten 100% aangemoedigd, je mag zelfs op de banken gaan staan. Blijf wel van de tafels af, dat is niet de bedoeling. Een andere veelgehoorde tip is: Eten! Je gaat bier drinken en waarschijnlijk veel, top! Daar is het feest voor. Zorg wel dat je genoeg eet – er is gewoon te krijgen op Oktoberfest Tilbrug – zo voorkom je dat je een ‘Bierleichen’ (bierlijk) wordt! Extra tip van Flip; blijf van de Schnapps af, in het bier zit alcohol genoeg.

Kenntnisse
Feitjes rammen! Je hebt er niet zo veel aan, maar het is wel leuk. Dus om alvast in de stemming te komen: 10 dingen over Oktoberfest die jij misschien al wel, maar waarschijnlijk nog niet, wist!

Ding 1: Het grootste deel van Oktoberfest wordt in september gevierd. Waarom? Omdat het dan mooier weer is. Logisch toch?

Ding 2: Het oktoberfest stamt uit 1810 en was oorspronkelijk geen bierfeest, maar een feest om de bruiloft van Prince Ludwig en Therese van Saxe-Hildburghausen te vieren.

Ding 3: Hoe meer veren op je hoed, hoe rijker je bent. Aldus traditie.

Ding 4: Vorig jaar is er 7.5 miljoen liter bier gedronken tijdens Oktoberfest. Lekker.

Ding 5: Dat gaat niet altijd goed, er zijn vorig jaar zo’n 800 mensen opgenomen met alcoholvergiftiging. Jij niet hé!

Ding 6: Het Oktoberfest is in totaal 24 keer geannuleerd. Enkel voor oorlog en cholera uitbraken. Daar hoeven wij ons gelukkig geen zorgen om te maken.., toch?

Ding 7: Locals noemen het Oktoberfest helemaal niet zo. Die noemen het ‘Wiesn’n’.

Ding 8: Albert Einstein heeft als jongeman nog gewerkt bij Oktoberfest als tentenbouwer. Ook voor genieën is Oktoberfest dus zeer geschikt!

Ding 9: Oktoberfest trekt maar liefst 6 miljoen bezoekers! Oktoberfest Tilburg trekt er zo’n 2000 – ruim genoeg voor een groot feest!

Ding 10: Oktoberfest is begonnen als alcoholvrij feest! Nu niet meer voor te stellen toch? Dit heeft overigens maar een paar jaar geduurd. Wij vieren het nu in ieder geval mét bier. Prost!

Daar heb je het, 10 dingen die je misschien al wel, maar waarschijnlijk nog niet, wist over Oktoberfest. Het belangrijkste ding is natuurlijk om gewoon zo veel mogelijk plezier te hebben! Daar staat Oktoberfest voor, ook in Tilburg.

Heb jij er al een beetje zin an gekregen? Natürlich! Oktoberfest Tilburg gaat losch op 4 en 5 oktober. Kijk voor meer informatie en tickets op: https://www.oktoberfest-tilburg.nl/.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.