Ondernemers

DE TILBURGSE HALLEN: EEN ECONOMISCHE BROEDPLAATS

Bas Verberk (D66) maakte vandaag het heugelijke nieuws bekend dat zijn motie voor een economische broedplaats is aangenomen! Dat is goed nieuws voor startende ondernemers, onderwijs en sociaal maatschappelijke instellingen. Samen met Linda Oerlamans (ONS Tilburg) en Dwayne Heuvelmans (Groen Links) heeft hij het plan voor ‘De Tilburgse Hallen’ gepresenteerd aan de gemeenteraad. Nog meer plek voor jonge ondernemers en creatievelingen in de toekomst! Dat klinkt als muziek in onze oren. 
1min 168

Zakelijk


FUCK-UP NIGHTS NODIGT JE UIT JE FOUTEN TE DELEN

Zou jij je over je fouten durven vertellen? Waarschijnlijk niet. “Zo jammer!” vinden Bibliotheek Midden-Brabant en BANK15. Innovatie vraagt namelijk een andere houding ten opzichte van falen. Op woensdagavond 22 mei organiseren we alweer de vierde editie van de Fuck-Up Nights in de LocHal.

TERUG NAAR TOEN TIJDENS HET 100-JARIG BESTAAN VAN VAN GIJZEN OPTICIENS

Binnenkort bestaat Van Gijzen opticiens maar liefst 100 jaar en dat laten ze niet zomaar aan zich voorbijgaan. 18 mei organiseren ze een heuse toen-en-nu dag. Op deze dag kun je bij van Gijzen ‘terug naar toen’, naar 1919 dus.

DOLORIS: EEN SURREALISTISCHE ERVARING OM NOOIT TE VERGETEN

Je hebt het waarschijnlijk al ergens gelezen, voorbij zien komen op Instagram of gehoord van zo’n misselijke vriend die je jaloers probeert te maken; maar het surrealistische kunstwerk Doloris is bijna open en de eerste genodigden mochten het doolhof gisteren al betreden. Raad eens wie daar bij waren? Jazeker, het was Wij Zijn Tilburg. En we zijn gebleven tot laat in de avond. 

DE KRONIEKEN VAN: GRAFISCH ONTWERPER JULIEN ARTS

Julien Arts is een in Tilburg gevestigde grafisch ontwerper en illustrator. Hij creëert op een speelse en gedurfde manier uitgebreide merkidentiteiten, illustraties en concept gedreven werk. Wij Zijn Tilburg interviewde hem over zijn magische illustraties, carrière, toekomstplannen en stille ambities. 

INNOVIENCE INTERNATIONAL ZOEKT DE REIKWIJDTE OP VAN HET INTERNET

Internet zonder beperkingen door plastic vezelcapaciteit in je huis of kantoor. Dat kan nu. Luuk Pals maakt met zijn uitvinding OptoXSTM vanuit het bedrijf Innovience International, dat hij oprichtte en inmiddels met partners runt, een nieuwe generatie inpandige netwerken via optische (LED) technologie mogelijk. Altijd en overal een onbeperkt krachtige én betrouwbare internetverbinding, via het netwerk én via Wifi. Vanwege deze slimme duurzame oplossing en de impact die ze hiermee kunnen maken in een enorme markt, is Innovience Int. uitgeroepen tot Impactmaker van het kwartaal*.