One Billion Rising: FHK danst voor gerechtigheid vrouwen

Op het Pieter Vreedeplein in Tilburg organiseren studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Fontys Academie voor Danseducatie vrijdag 2 februari een ‘Rise‘ waar zij dansen voor een wereldwijd probleem, geweld tegen vrouwen.

Ook dragen dit jaar leerlingen van 2college Jozefmavo, De Nieuwe School, Koning Willem II college en AZC De Vrolijkheid een steentje bij. In totaal zullen zo´n 350 dansers meedoen aan deze dansmanifestatie.

Workshops
Naast de ‘Rise’ die twee keer wordt uitgevoerd op het officiële One Billion Rising lied ‘Break the Chain’ krijgen de dansers en publiek tussendoor workshops Hiphop en Boxing

One Billion Rising
Foto: Marcel Couwenberg

One Billion Rising
Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Onder het motto ‘One Billion Rising’ protesteren in meer dan 200 landen duizenden mensen tegen dit dagelijkse geweld met dans-flashmobs, festivals, artistieke en andere evenementen. Ook landelijk wordt er op verschillende plaatsen (waaronder Tilburg en Roosendaal) gehoor gegeven aan dit initiatief.

Cijfers
De campagne is een oproep tot actie op basis van de duizelingwekkende statistiek dat 1 op de 3 vrouwen op de wereld tijdens haar leven wordt geslagen of verkracht. Met de wereldbevolking van 7 miljard komt dit neer op meer dan een miljard vrouwen en meisjes.


Video: Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Datum: Vrijdag 2 februari 2018
Tijd: 12.00 – 13.00 uur
Pieter Vreedeplein in Tilburg
Gratis toegang

KruikenTV

KruikenTV volgt alle ins- en outs van Kruikenstad. Met camera in de polonaise, met microfoon in de bouwhal en met blocnote onder de kiel hoppen zij heel onze stad door om geen enkele snipper confetti te hoeven missen. Meer Kruikenstad? www.kruikentv.com