ONTWERP DE PERFECTE STAD!

greetingsfromkanaaldijkeindhovenlexhildenbrant-20201224161214_960x570
CAST, het centrum voor architectuur en stedenbouw in Tilburg heeft een oproep: ontwerp de ideale buurt. "We willen kunstenaars en ontwerpers een rol te geven in het toegankelijk en tastbaar maken van opgaven en ontwikkelingen rondom duurzaamheid en wijkvernieuwing in de stad."

beeld: Lex Hildenbrant, Tom van Tuijn Stedenbouw en FAAM architects.

Hoe ziet nieuwe energie in de wijk eruit? Hoe laat je de kracht van een wijk zien? Wat is de kracht bij mensen? Hoe wil je dat jouw buurt eruit ziet? Hoe verbeeld je de ideale buurt? CAST roept architecten, stedenbouwers, ontwerpers, kunstenaars, studenten en andere visuele talenten op om een bijdrage te leveren aan de posterwedstrijd ‘de ideale buurt maken we samen’. C AST gelooft dat de verbeeldingskracht van ontwerpers en kunstenaars positieve energie bij mensen los kan maken.

Ze roepen visuele talenten met een frisse blik op de omgeving op om een bijdrage te leveren aan de posterwedstrijd ‘De Ideale Buurt maken we samen’. Ze zoeken niet alleen “profs”, maar roepen nadrukkelijk iedereen met visuele talenten op om mee te doen. CAST is nieuwsgierig naar een diversiteit aan creatieve invalshoeken.

Wat is de deal?
Een onafhankelijke jury selecteert drie winnaars die ieder €500,- ontvangen. De winnende posters worden vanaf eind februari/ maart 2021 middels een intensieve campagne verspreid via de (online) kanalen van CAST én Marketing Tilburg. Daarnaast zullen de posters in de straten van Tilburg te zien zijn om bewoners te inspireren. Deze postercampagne zal het startschot zijn van de inhoudelijke programmalijn Stad vol Energie, waarmee CAST diverse activiteiten gaat organiseren rondom de woningopgave, duurzaamheid, vergroening, intensivering en wijkvernieuwing.

Indienen van je poster kan tot uiterlijk 31 januari! Lees hier alle details over deelname aan de posterwedstrijd en verras met je inzending!

CAST
CAST geeft vorm aan het gesprek over de ruimtelijke kwaliteit van de gebouwde omgeving van Tilburg en de regio. Deze uitwisselingen van opinies en inzichten organiseert CAST op verschillende manieren: in gesprekken, tentoonstellingen, excursies, opiniestukken of ontwerpateliers. Op die manier vergroot CAST de belangstelling voor de gebouwde omgeving en draagt bij aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit.

Bekijk ook:
>> CAST – Tourtje Tilburg met Tim: De nieuwe Koopvaardij aan de Piushaven!
>> CAST – Tourtje Tilburg met Tim: Noorderstreek is Tilburgs nieuwste wijk.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.