SAMEN OP EEN GROOT SCHERM NAAR “ONZE DUNCAN” OP HET SONGFESTIVAL KIJKEN?

Een aantal Tilburgse horeca-ondernemers willen tijdens het Songfestival op 18 mei graag een groot scherm in de Piushaven of de Spoorzone, zodat we samen “onze” Tilburgse Duncan Laurence kunnen aanmoedigen. De Tilburgse fractie van D66 vindt het een fantastisch idee en stelt maandag raadsvragen over het mogelijke evenement. Foto: Marcel Couwenberg, Duncan bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Nee, het gaat niet om een 1-aprilgrap, verzekert Bas Verberk van de Tilburgse fractie van D66 tegenover Omroep Brabant “Het is wel luchtig natuurlijk, maar het is serieus.” De fractie werd benaderd door ondernemers uit de binnenstad met het idee om tijdens de finale eenmalig een groot scherm te plaatsen op het Piusplein of in de Spoorzone. Persoonlijk lijken ons het Koningsplein of de Heuvel ook zeer geschikt. “We doen zoiets tijdens het EK- en WK-voetbal, dus waarom doen we het niet ook bij het songfestival? We hebben al een paar jaar geen EK of WK meer gehad dus moeten we ons heil ergens anders zoeken”, vertelt Verberk.

Op 16 mei staat Duncan in de halve finale van het Songfestival, volgens bookmakers in Nederland dit jaar de grootste kanshebber en staat het nummer Arcade al op plaats 1. De laatste jaren kwamen de liedjes die voor het songfestival op 1 stonden in de allemaal in de top 10 van de finale terecht, dus een plek in de finale is al bijna gegarandeerd.

Maandag 1 april zal het voorstel van D66 worden besproken in het vragenuurtje, als het plan akkoord is kan er zo snel mogelijk met de initiatiefnemers om tafel gezeten worden om te bekijken wie wat gaat faciliteren.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.