OP JE PAASBEST MET FRIANDRIES

designer eggs friandries
Wilde goed voor de dag komen bij hullie oma meej Pasen? Voor de schôonste paaseieren van Tilburg moete bij ons Dries zijn! Je kent hem wel, die creatieve chocolatier aan de Willem-II Straat. Voor Pasen worden er in de chocolaterie al drie jaar lang ‘designer eggs' gemaakt en dit jaar zijn het er meer dan ooit! 

Designer eggs
,,Iedere batch die we maken krijgt een nieuw design. Wij laten onze creativiteit de vrije loop als het aankomt op de eieren.” De binnenkant van de kleurrijke creaties is bekleed met een laag lekkers. Bij de melkeieren is dit bijvoorbeeld karamel/zeezout en sesam, en in de witte chocolade eieren zit een laagje aardbeien met crispies en cranberry’s. Er is een grote variant van de design eieren van ongeveer 24 cm hoog en een kleine van 17 cm. ,,Vorig jaar waren de eieren helemaal uitverkocht. We hadden toen showmodellen in de etalage staan die half gesmolten waren door de zon. Die hadden we maar achter gezet. En zelfs die vervormde eieren wilde mensen toen hebben!”

Designer egg – Friandries

Paas bonbons
Er zijn ook kleinere paaseitjes in bonbon vorm te koop. De melkeitjes zijn gevuld met citroengras en Sichuan peper. ,,Het bijzondere aan die eitjes is dat je tong er helemaal van gaat tintelen.” De pure eitjes hebben een kokos-yoghurt-limoen vulling en de witte zijn voorzien van verschillende fruitsoorten als framboos, passievrucht en calamansi. Lekker fris dus! 

Paas bonbons – Friandries

Paashaas
Dit jaar heeft Friandries naast eieren ook chocolade haasjes in de aanbieding. Hele schattige ‘Nijntje’-achtige haasjes waarin het ontwerp van de designer eggs wordt doorgevoerd. Kikt toch eens wèh scheetig!

Paashaasjes – Friandries

Welke smaak schreeuwt volgens jou nou echt pasen?
,,Een echte paassmaak, dan kom je al snel uit op advocaat en praline. Maar daar doe ik niet aan hoor! Dat zijn van die standaard dingen waar ik vanaf blijf.”

Chocolaterie
Verder gaat het super goed met de chocolatier. ,,Het is super druk, mega tof. Daar doe je het uiteindelijk voor! We zijn zelfs aan het kijken naar een nieuwe locatie. Dat moet dan een soort productiehal worden. Maar geen fabriek! Want het moet wel Friandries blijven en fun zijn om er te werken. De keuken hier komt dan leeg te staan. Dan ga ik het concept uitbreiden. Maar daar kan ik nog niet te veel over vertellen..” 

Dus, heb je nog geen kleinigheidje voor bij de Paasbrunch met de fam? Dan moet je bij Friandries zijn! 

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.