OVERVALLERS KARNAK UITGEJAAGD MET DEEGROLLER EN PIZZASCHEP

karnak
Op vrijdag 22 november 2019 om 23.30 uur kwam de melding binnen dat een horecagelegenheid aan de Heuvel was overvallen. Meerdere politie-eenheden spoedden zich naar het centrum van Tilburg op zoek naar de overvallers. Kort na een overval heeft de politie twee verdachten opgepakt.

Wie met regelmaat met genoeg pils in zijn kraag iets na vieren de grillroom “Karnak” aan de korte Heuvel binnenstapt, beseft zich dat de zaak het afvoerputje van een leeglopende binnenstad is. In razend tempo en met stalen zenuwen werken ze daar dagelijks een rij bezoekers af, welke op dat moment op hun “gezelligst” en bijdehandst zijn. De heren achter de toonbank zijn niet van hun stuk te brengen. Met een beetje inschattingsvermogen zou je jezelf dan ook kunnen beseffen dat het niet de handigste locatie is om een overval te plegen. Maarja, wie niet waagt, wie niet wint!

Overval
De aangever verklaarde dat een grote en kleine man Karnak binnen kwamen, maar niets bestelden. Op een gegeven moment liep één van hen naar de toonbank en gaf een medewerker een klap, hij riep dat hij geld wilde. De Karnakmedewerker en de aangever konden zichzelf daar niet helemaal in vinden. De aangever nam een deegroller en de medewerker een pizzaschep, hiermee wisten ze de mannen de zaak uit te werken. Ze konden aan de centralist van de politie een duidelijk signalement doorgeven.

Hierdoor kon een medewerker van cameratoezicht de twee verdachten gemakkelijk volgen op zijn systeem. Politieagenten van het horecatoezicht wisten op basis van zijn aanwijzingen twee verdachten aan te houden in de stad. Het tweetal zat op hun dooie gemakje bij de Heuvel Chicken te eten. Het zijn een 34-jarige man en een 20-jarige man zonder bekende vaste woonplaats in Nederland, maar al langer verblijvend in Tilburg. Eén van de mannen had een broodmes bij zich. Beide mannen zijn opgepakt. De medewerker van Karnak stond inmiddels gewoon weer kebab te snijden. Classic.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.