PARK IN PROGRESS: HOE STAAT HET ERVOOR IN HET SPOORPARK?

Foto © Roos Pierson

Vooral na het warme lentezonnetje van de afgelopen dagen, kan voor de meeste Tilburgers het Spoorpark niet snel genoeg komen. Menigeen begaf zich vorig weekend al buiten op picknickkleedjes en terrasjes, maar voor wie deze activiteiten het liefst in het toekomstige groene hart van Tilburg wil beleven, zal nog even moeten wachten! Gelukkig niet al te lang, er wordt intussen hard gewerkt om het grootste burgerinitiatief van Nederland te realiseren. Zoals het er nu voor staat opent het basispark zich deze zomer al voor bezoekers. De grote opening staat vooralsnog gepland in 2019.

Laten we eens kijken hoe het ervoor staat met de bouw, hieronder een kleine impressie door Roos Pierson:

© Roos Pierson
© Roos Pierson

Op de foto’s is te zien dat er aan de oostzijde van het park beton wordt gestort op de bewapeningsnetten. Dit wordt de basis voor het Waterplein. Ook is er al een aantal bomen geplant aan de westzijde van het park. Aan de kant van het spoor zien we nu duidelijk het talud ontstaan, waar in de toekomst de bloemrijke weide en de tribunetrap komen. Vanuit vogelperspectief krijgt het park steeds meer vorm. Dit is de plattegrond van het uiteindelijke Spoorpak:

Plattegrond Spoorpark

Wil je meer weten over wat er zoal in het Spoorpark te vinden gaat zijn, dan kun je op 18 april terecht bij alweer het vijfde bouwcafé.

https://www.facebook.com/events/217419142336064/

Jenny Janssens

Jenny is een geboren en getogen Tilburgse met een onuitputbare passie voor muziek. In de vorm van onder andere basgitariste, fervent festivalgangster, concertfotografe, recensent voor 3voor12/Tilburg en radio-host van Glow Alternative op Glow FM in Eindhoven. Staat daarnaast bekend als speciaalbierconnaisseur en is ze filosoof in opleiding aan Tilburg University. Sinds kort maakt Jenny deel uit van het bestuur van Stichting Spoorpark: een groot, groen burgerinitiatief dat volgend jaar in het centrum van Tilburg wordt gerealiseerd! Ook te volgen op Twitter via @jenzel07.